17 Ağustos 2012

50/50


gerçek hikayeden mi esinlenilmiş ne olmuş öyle bilemedim ama başından sonuna her şeyi tahmin ettim. genelde pek tahmin edemem ama bu film fazla göstere göstere yaptı her şeyi, tiplerin büyük kısmı rahatsız ediciydi, esas oğlanın durumları fena değil zaten filmi de o götürüyor tabi bir de esas kızımızın tepkileri hoş idi. bunlar haricinde pek bir şey katmayan vakit geçirmelik bir film.

--- spoiler ---

.valla gerçekçi hikaye muhabbeti mi yapmışlar ondan mı böyle bilemedim ama beklenmedik bir şeyler olmasını isterdim yani film gibi hayatlar derken sıradan bir hayatın ve kanser mücadelesinin filmini mi yapmak istemişler?

.yani mesaj şu muymuş? "herkes iyi olacaksın diyor birisi de öleceksin adamım dese işte o zaman rahatlatıcı olurdu." böyle bir şey idi aklımda kaldığı kadarıyla. filmde böyle laflar serpiştirip yine herşeyin iyi olması rahatsız edici geldi bana.

.sonunda ölse ya da sakat kalsa işte mesaj büyük olurdu o zaman ha başına bir şey gelmediğine ve pek bir şirin terapistimiz ile izdivaç eylediklerine sevindik mi? evet sevindik ama film açısından tatmin edici gelmedi bize. 

.kimin neyin biyografisi bilmiyorum ama öyle işte kesinlikle filmi yapılası daha çarpıcı kanser hikayeleri vardır yani. böyle film toptan bunalım verdi bana sonu mutlu da bitse, garip bir şekilde.

.güldürü kısmı, kanser filmine göre iyi aslında. bir kaç yerde baya komik denebilir. "best friend" imiz de kafa ve iyi adam falan sonunda o da anlaşılıyor. karı olsaydım sana verirdim olayını çok demişler, senaristlerde biraz türklük karışmış gibi. komik tabi.

.ha unutmuşum bir de, ilk ölen eleman eureka dizisinden, radyaodaki patron da stargate universe'den elemanlar. tabi izlediklerimden gözüme çarpanlar sadece.

--- spoiler ---