2 Mart 2016

Turbo Kid


düşük beklentili izledim, öyle kafa dağıttı biraz. kıyamet sonrası dünyasına az para harcayalım diye bir ambiyans sallamışlar. bisiklet üzerinde aksiyon yapıyorlar hehe. fragmanı izleyince böyle daha güzel aksiyon sahneleri olacak diyor insan ama bir yerden sonra kan revan komik geliyor, aslında başından beri komik geliyor da bir yerden sonra yok artık bu da ne lan şeklinde komediye dönüşüyor. senaryoda pek bir şey katmamışlar, çok bilindik şeyler oluyor. tipler güzel ama işte o kadar. esas velet ve kız bir de yardımcı kovboy abimiz var. esas kötü da hoş olmuş. bir miktar derinlikli laf edeydiler iyidiler. müzikleri en iyi kısmıydı herhalde. zaten seksenler midir? doksanlar mıdır? dönemin müziğini basmışlar, arada tatlı melodiler de vardı. iyidi yani.

--- spoiler ---

.susuzluk muhabbeti pek yapılmıyor ama o dönemin kafasında bir film. su bitmiş, asit yağmurları insanları öldürmüş. çorak topraklar (badlands'a gidyior insanın aklı) içinde hayatta kalan tipler var. suyu bulan lider oluyor.

.abimizin su temin etme metodu iyidi, insanı suya dönüştürüyor. elini kesiyor, makinaya atıyor bir lokma su çıkıyor. hay allah, filmin en sağlam fikri altyapısı buydu herhalde de komik geldi bana. hafif göndermeli komik zaten.

.neyse bizim veledin anasını babasını zaten bu kötü öldürmüş. de javu oluyor, aynı olaylar. aynı laflar ediliyor son kısımda. hatta ortada da bir kere benzeri oluyor. hem su üretiliyor hem de dövüş. ülen kan akmasa ya o zaman bir sürü su gidiyor.

.robot kız ile karşılaşma olayı en iyi kısmıydı. psikopat bir tane kızla karşılaşıyor. bilekliği koyduğu gibi geçiriyor ve peşinden ayrılmıyor. sonunda öleceğini düşünmemiştim ama ölmesi iyi oldu. ölmese iyice kötü olacaktı. robotlar da gökte yıldız olur mu dedim kendisine ama duyamadı.

.esas kötü abimiz de robotmuş ya tam çizgi roman havası mı ne olmuş? zaten renkler, modeller, kostümler hep oradan fırlamış gibi, vakti zamanla ilgili değilse tamamen bir format var. yani iyi güzel hepsi güzel de bisiklet nedir arkadaş, bari motorsiklet olaydı iyidi hehe. bmx'ler ya da ikili bisikletler ile olay yerine varıyorlar, komik oluyor.

--- spoiler ---