10 Ekim 2013

The Liability


öylesine açıp izledim tim roth reisi görünce, pek fazla sıkılmadım izlerken ama film boş beleş bir film. arada gülümsetiyor o kadar. konuda resmen hiç bir şey yok. öylesine takılalım demişler. bir iki hoş müzik, bir iki hoş görüntü. bir de işte olay olsun diye bir suç hikayesi o kadar. vakit öldürmek için sıkmadan bir buçuk saatin altında izlenebilecek bir film, fazlası değil. haliyle tim roth filmdeki en iyi özellik.

--- spoiler ---

.türlü çeşitli sapkınlıkları olan zengin bir adam 19 yaşında çocuğu olan bir kadın ile evlenir, bu oğlan çok vurdumduymaz bir tip, üvey babasının arabayı haşat eder. bunun hesabını ödeteyim derken laptop'unda babasının sırrını öğrenir ve olaylar gelişir. kiralık katilimiz roy (tim roth) filmdeki tek iyi şey (hehe bunu üste de ekleyeyim) ile birlikte işe çıkarlar. babasının bu seks köleliği bilmem nesi için şahitleri falan ortadan kaldırırlar.

.en son şahit de oğlan olduğu için onu da gömecek iken roy, gömemez. bir kızcağız ile karşılaşmışlardır. hoş bir hatun kişisi kendisi, ilkin sadece dağcı gibi karşılaşırlar. daha sonra takas için uğraşırlar. bunun ardından roy'a araba ile çarpar. en sonunda da sevgili üvey babayı kurşun manyağı yapar.

.öldürdükleri seks kölesi kızcağız bunun kardeşi imiş, intikamını alır ve  oğlan ile birlikte kaçarlar. bütün konu bu, detaylı hem de. arada pek bir şey yok. detaylara dikkat edelim muhabbeti döndürüyorlar o kadar, oğlan da salağın önde gideni, eline yüzüne bulaştırıyor işleri. tim emmi de, en son ölüyor.

--- spoiler ---