3 Nisan 2013

La cara oculta


pek beğenmedim filmi. orta kısımlarında hafiften şaşırtıyor. yok artık lebron dedirtiyor ama son kısmını sıçıp sıvamışlar gibi geldi. yani karışık duygular bırakıyor insanda. atraksiyon yapacakları yere hikayeyi başladıkları gibi bitirseler daha iyi olurmuş. hatunlarımız hoşlar tabi, bunun için bile izlenir orası ayrı. esas adamımızın ön dişlerindeki ayrık tüm karizmayı yok etmiş, filmden önce bir dişçiye gösterseler iyi olacakmış.

--- spoiler ---

.ha bir de şef, hiç yakışmamış. acayip çakma olmuş. adam hiç yakışmamış yani, ulan tribine bile girememiş şefliğin. cem yılmaz bile daha iyi tribine girdiydi o derece... oyunculuğu da sinir etti bu yüzden diyebilirim.

.ama gel gör ki hatunlarımız iyi oynamışlar hehe. can kurban, değişik kafaların insanları ama olsun. kıskançlık yüzünden kendini kitliyor evin içindeki özel bir mekana. dışarıyı duyuyor görüyor ama bunu duyan gören yok. sadece borulardan titreşim gönderebiliyor. konusu özetle böyle.

.tabi hemen söylenmesi gereken, ulan bu anahtarı unuttum kapıda kaldım kaynar sular dökülmesi mi? insan bir an öyle hissediyor ama yok öyle bir şey. içerde nasıl açma mekanizması olmaz? nedir yani derdi bu evi yapan almanın? bir kol olmaz mı? normal kapı gibi düşündüğün zaman çok saçma. hadi normal kapı gibi düşünmeyelim, içerde yedek anahtar olmaz mı? sonuçta anahtar sende, içeri giren çıkan belli. ne olur ne olmaz diye içeri anahtar koymaz mı bir insan evladı.

.işbu nedenlerden ötürü saçma bir film aslında ama yine de oha diyor insan ben gidersem ne yapar bu sevgili diye düşünüp eninde sonunda karıyı gözünün önünde hoplatması pek güzel görünüyor. üstüne kadının adamı kaybetmemek için anahtarı ve gizli odayı bulduğu halde kitli bırakması da güzel. hatta üstüne adamın ne mal olduğu ortaya çıkınca lan ben ne yaptım diye gidip açmasını da kabul edebiliriz.

.ama kadının dönüp tekrar kumayı içeri kitlemesi çok fazla olmuş. onun yerine ya ölebilirdi ya da birlikte bu adamın ne mal olduğunu anladık, yolumuza devam edelim diyebilirlerdi. iki türlü de mesajı güzel olurdu. böyle bir mesaj alınamadı a...

--- spoiler ---