16 Şubat 2015

Nightcrawler


esas adamın kafası çok acayip imiş. filmi zaten onun üzerine kurmuşlar ama medyadaki şiddetten, iş hayatına kadar güzel bir mesaj içeriği de verelim demişler. önce her şey para kazanma davası gibi görünse de bir yerden sonra hırs meselesi oluyor. iki saatlik filme göre hızlı akıyor, görüntüler güzel, müzikler hoş. jake gyllenhaal ve oyuncular da iyi oynamış. bir acayip film olmuş işte. haber ajansı çalışanları ve muhabirlerin kesin izlemesi lazım hehe.

--- spoiler ---

.hırsızlık ile geçimini sağlayan bir eleman olarak filme başlıyoruz. zaten suç işleme kafası beyinlerin farklı çalıştığını gösteriyor. filmin sonlarına doğru insanları anlamıyorsun, konuşup duruyorsun demeye getiriyor yardımcı eleman, esas abimiz de anlamıyor değil de sevmiyorsam ne olacak diyor? lafı iyi koyuyor tabi de işte yaptığı her şeyin yanına kar kalması biraz fazla geldi bana.

.hele hele adam artık para için değil de yaptığı işi sevdiği için bu kadar manyaklık yapması da çok abartıydı. hem suçluyu ihbar edene para hem görüntülere para, aslında her şey para için bağlamını kaçırdık bir yerden sonra. yardımcı elemanı öldürdükten sonra bile güvenilmez bir çalışan olmak nutku çekiyor adama. 

.böyle bir anlamda sakin, internetten araştırma delisi olmuş eğitimsiz ama bilgili bir tip. konuşmaları hızlı akıcı, nedensiz de kendine güvenli falan değişik bir kafa. kadını yemeğe çıkarıp da yaptığı teklif çok acayip idi. o kısımları hiç görmedik ama son çalışmadan sonra iyice yaklaşmış bulundular ya da ben öyle anladım. hem kadını hem işi alıyor yani hehe.

.medyadaki şiddet manyaklığı, suçu da teşvik ediyor haliyle. adam ne yapsın o kadar para verirsen tutarlar para için böyle bir şey yaparlar. neyse hırsızlıktan yolda karşılaştığı olay yeri haberciliğine geçiyor. bu işte para var diye düşününce varını yoğunu ortaya koyuyor.

.eleman alıp şirket olma sürecini zaten adam kendi içinde yaşıyordu bir de eleman alarak bunu perçinledi. sırf navigasyon ve yol tarifi ile başlayan serüveni suça ortak olmaktan yarıyarıya pay istemesi ve elemanı öldürtmesine kadar sürüyor işte.

.o kadar hırs yapıyor ki artık olay mahalline polisten önce varıyor. yardım etmek için içeri girmişmiş diyorlar haberlerde, çekip kaçıyor işte görüntüler belli değil mi? suçluları da yakalıyor kameraya, adam isteyince işinde o kadar iyi oluyor yani ama polise teslim etmek yerine kalabalık bir yere geçmelerini bekleyip öyle ihbar ediyor.

.her şeyi de güzelce kılıfına uyudurmuş. suçlanmadan olaydan kurtuluyor. insanlar ölüyor, polisler vuruluyor. aksiyonun içindne haberciliği görüyoruz ve film bitiyor işte.

--- spoiler ---