15 Mart 2018

The Lodgers


atmosferine harcadıkları emeği biraz da senaryoya harcasalar izlenebilecek bir film olacakmış ama adamlar ne yaptıysa, hangi hikayeden nerden buldular çıkardılarsa hem iğrenç, hem saçma, hem gereksiz bir hikayeymiş. bunu film yapalım abi diyen zihinlerine çomak sokayım. olacak iş değil yani. müzikleri falan da hoştu aslında, hatta ninnisi esas müziği gibi de oldu. o açıdan da güzel bir fikir ya birader sen ninnide ensest söyler misin? kimin zihniyatı bu? sonra gidip bundan korku filmi yapmak ayrı bir mallık. bir de romantik demişler, nesi romantik pek anlamadım. aslında ne korku, ne romantik ne de dram. ne filmiymiş bu böyle bilemedim. saçma sapan fantastik bir film olabilir ancak.

--- spoiler ---

.bir kere esas oğlan olmamış, nasıl pat diye ölür? romantik filmde esas karakter ölecekse çok acayip olmalıdır. dramı ile diğerleri boğulmalıdır. kız resmen oğlanı kullandı, evden kaçtı bitti. 

.zaten öncesinde benim içime yaramazsın diye laflar ederken de aşırı malcaydı. oğlan bıraktı gitti, sonra arkasından gidiyor, öyle şeyler demek istemedim diye. tanışalı daha kaç saniye oluyor. önce öpücük sonra altına yatmalar, sonra beni kurtarlar. yuh birader yuh.

.siz nasıl bir mizaçtaymışsınız ulan. bir de arızalı kardeş karakteri var. atalarımız böyle ister diye enseste geçelim istiyorlar. eski hikayelerde kardeşler kardeşlerle çoğalıyormış da bunlar ikiz olarak doğuyor, sonra kendileri çiftleşiyor yine ikiz doğuyor. tabii ne olursa olsun kendi benzerlerini üretememeleri lazım. en azından her seferde ikiz çocuk olmaması lazım. bir mantığı yok, açıklaması hiç yok.

.bir de strain'den abraham abimiz. game of thrones'dan da hatırlarız. kendisi avukat rolünde, evin borçları var. ev elinizden gidecek diye geliyor güya, bir mücevherle gönderiyorlar. mücevher kemiklere falan dönünce geri geliyor. eleman da bunu öldürüyor. tavandaki rutubet sorununu tespit ettiği iyi oldu.

.filmin tek güzel yanı atmosferi, adamlar diğer diyar için evin simetriği su dolu bir yer tasarlamış. yerdeki kapaktan tersine su sızıyor. tavana su sızması da iyidi. diğer tarafın su altında ters olması da iyi. tabii esas oğlanı alıp kızı bırakmaları falan çok saçmaydı. zaten sevdiceği için ölmek için fazla erkendi. baştan sağlam bir aşk hikayesi olsa da kendisini feda etse yine neyse.

--- spoiler ---