31 Mayıs 2017

Loving


loving soy isimleriymiş, filme dair en ilginç ayrıntı bu herhalde. gerisi boş, ne vurucu yapabilmişler ne başka bir şey. adamların hayatında çalkantı olmamış olabilir ama anlatımları, oyunculukları her şeyleri çok kasıntı, çok ağır geldi. görüntüleri, müzikleri, yardımcı oyuncuları, hepsi dandikti. salak saçma bir ırkçılık karşıtı bir film yapalım demişler. bu kadar biyografi olunca herhalde artık hayatı film çekilmemiş adam kalmayacak. neyse ki bu tipler çok da göz önünde olmak istemiyorlarmış, çekingenlermiş. bir tek onu takdir ettim.

--- spoiler ---

.neymiş efendim beyaz ile siyah evlenemezmiş. adamlar haklı arkadaş. meleze ne gerek var? sonra sokağa atıyorsunuz bakmıyorsunuz.

.dünyanın bir dönemi böylemiş, bunlar aktivist de değilmiş. madem seviyorsun resmileştirme, eziyet çekme değil mi? aslında eziyet de çekmemişler ama bir gece ansızın hapse atıldır, çektikleri en büyük eziyet de buydu. sebep de işte zenci kadınla evlenmesi.

.polis memuru into the badlands abimiz, yine aynı şekil konuşuyor. adamın konuşması kalıcıymış herhalde. oyunculuk yapmıyormuş. bilemedim artık komik geldi.

.esas kadın da preacher dizindeki zenci hatun, esas adam da filmlerden tanıdık bir tip. angut rolünü ya çok iyi oynamış ya beynini durdurmuş. ağzından iki kelime zorla çıkıyor, olayları algılamaktan uzak bakıyor.

.o kadar yapamamışlar ki gerçek insanları oyunculardan daha parlak görünüyor. adamlar neresine vurgu yapmışlarsa artık. böyle de sıkıntılı bir film yapmışlar.

.adamı takip eden arabadan bir şey çıkmaması dair insan bir şeyler olmasını bekliyor. en azından mahkeme görüntüleri falan olsun, tedirginlikle sonucu bekleyelim değil mi? yok yani hiçbir şey olmadı.

.fotoğrafçı abimiz bug filminden psikopat abimiz, onun çektiği bir kare ile de atılım sağlamış olabilirer. kadının dizinde uyuyan adam fotoğrafıyla bitirdiler filmi.

.işin kötüsü davayı kazandıktan sonra esas dramları yaşanmış. adam 7 yıl sonra öldürülmüş, sarhoş biri tarafından öldürülmüş. kadın da adamın yaptığı evde evlenmeden yaşamış. o bana bakardı demiş. filmin bir sahnesinde böyle deyip de ağlıyordu yavrum yazık. en romantik anı da bu yani.

--- spoiler ---