15 Eylül 2015

Jurassic World


yav inanılmaz zekasız bir filmmiş. bu kadar puanı nasıl almış aklım almadı. tamam aksiyon filmidir, görsel şölendir falan da yani bu mudur? bu kadar saçma sapan işe görsel şölen diye göz mü yumalım? hem ne bileyim genel çekimler iyi gibi ama dinozorlar o kadar da iyi değil gibi, arada yine hareketli görüntülerde yeşil ekran hissiyatı oldu devamlı. hele müzikler tam bir baş belası. şu tarz müzik basan her filmin yönetmenini sallandırmak lazım. hangi kafayla bu müziği uygun görebiliyorlar? insanın aklı almıyor. filmin değerini iyice düşürüyor. izlemeyi zorlaştırıyor, kafa bırakmıyor. illa bir dinozorlu film izleyeceğim deniyorsa tutmam ama jurrasic park havası pek almadım.

--- spoiler ---

.bir sürü gönderme de yapmışlar yavrum yazık. sürünün koşma çekimlerinden arabalara, t-shirtlere kadar hep böyleydi. dinozorlar kuşlar göndermesi ile başlıyor zaten eyvallah da abi hani tüyler? son araştırmalar tüylü olma ihtimallerini de söylüyordu. adamlar jurassic park devamı olsun diye tüysüz yapmışlar herhalde.

.neyse asıl zekasızlık zaten genleri ile oynanmış dinozor muhabbeti idi. bu olayı elli kere zaten yaptılar. zeki köpek balığından, maymununa her şeyler yapıldı. pek bir orjinalitesi zaten yok. hadi yaptın dinozor görsel şöleni diyeceksin, bir şey olduğu da yok.

.raptorların sürü muhabbeti hoştu belki ama onlara da ayrı bir karakter atfetmişler, ilk alfalarını değiştiriyorlar sonra bizim bıyıklıya yine biat ediyorlar. ne lan bu? sürüngen bu? köpek mi sandın anasını satayım?

.esas hatun karakteri nedir? önce kapalı sonra açıldıkça açıldı, sonra yerlerde özel sahne çekmişler hatun öyle dursun diye herhalde. hiç olmamış yeminle sinirlerimi bozdu adamlar.

.yetmedi, o kadar silah, o kadar adam bir hayvancağızı indiremedi. bizim t-rex'i saldılar üstüne. şimdi bu da jurassic park'a gönderme miydi? park bizim kükremesi ile bitirdiler falan da niye yemedi insanları? uslu mu olmuş yani bu dinozorlar nedir? çok anlamsızdı yeminle.

.normal dinozorlar çocukları eğlendiremiyormuş da eğlence için genetik işlere girişmişler, bir de askeriye varmış da bunları silah olarak kullanmak istiyormuş. ne bileyim nerden tutarsan elde aklıyor, hoşuma gitmedi zorla bitirdim.

.bir de mal mal şakalar falan, insan böyle şakalara da gülemiyor konsept salak saçma olduğundan, hani belki başka bir şekilde olsa komik olabilecek dialoglar öyle gitti. böyle ne yapmaya çalışmışlar anlamadım.

.velet meselesi zaten ayrı bir karın ağrısı, velet olmasa olmuyor herhalde filmlerde. dinozor çocuklara yönelik olsun içine de velet katalım çeşni olsun hesabı. bir azgın ergen, bir masum öyle salak saçma işler. kendi başına maceralar, bir sürü insan ölür ama gagalar burnunun dibinde durur. inanılmaz t-rex'in pençeler yetişmez falan filan, komple çöp ya.

--- spoiler ---