12 Şubat 2013

Stolen


izlediğim en kötü nicolas cage'li film. senaryo dandik, karakterler inanılmaz kötü, esas kötü karakterini saçmalamışlar. her yerleri klişeden geçilmiyor. isveçli güzelimiz haricinde filmde pek bir numara yok. onun da pek bir güzelliğini göremiyoruz zaten. öyle saçma sapan fidyeli, adam kaçırmalı, soygunlu bir film. tavsiye edilmez.

--- spoiler ---

.katil değiliz muhabbeti zaten klişedir, üstüne bir de adamı paketleyip öldürüyor ya iyice dağıttım kendimi. zaten son kısımları sardırdım. hikaye belliydi, tekrardan soygun yapacakları te en başında belliydi zaten neyse işte. ilk bir soygun yapıyorlar. her şey iyi giderken bir tane amcanın öldürülmemesi için aralarında anlaşmazlık çıkıyor.

.derken nicolas emmi yakalanıyor. diğerinin de ayağı kopuyor. sekiz yıl göz açıp kapayana kadar geçtikten sonra intikam ile yanıp tutuşan bu dandik esas kötümüz nicolas abimizin kızını kaçırıyor. vay a... sen misin en iyi hırsızdan çocuk çalan.

.neyse işte parayı harbiden yakmış, en azından sonunda yakmamış olsa yine o bir iki puan attırırdım ama yok arkadaş para da yok. yakmış hepsini, neyse ikinci bir soygun ile altınları da alıyor aynı bankadan. neden aynı banka o kısımları bilemedim. hazır plan var diye mi? nedir yani şaka gibi işte.

.son sahneye geldik işte bunlar üzerine, al altınları bırak kızımı diyor ama o kadar kendini kaybetmiş ki bu, altınlara taptığı halde yok arkadaş ben de senin canını yakacağım diyor hehe karaktere gel. neyse işte yer misin yemez misin? vurdu kırdı derken, adam yandığı halde hop tekrar geliyor. kıl payı kızı kurtarıyor ve elamanı öldürüyor ve film bitiyor.

.hehe hepsi tam da tahmin edildiği gibi yani, neyse en sonunda kayıp bir külçe var imiş. niye şekli bozuk onu da anlamadım ya neyse işte atar mı? atmaz mı? muhabbetinde güya bu angut polisleri kandırıyor. polisleri toptan aptal yerine koymuşlar. polis teşkilatı filme dava açmalı arkadaş. öyle işte neyse ben ettim siz etmeyin.

--- spoiler ---