14 Kasım 2012

Bu neng shuo de. mi mi


aslında garip bir film, çinlilerin nasıl batı kültürü ile yaşadığını anlatmış gibi olmuş. nerde ne zaman böyle olmuş. filmin bu altyapısı acayip geldi, uyarı işaretleri bile ingilizce, o derece. hikaye fena değil ama kırılma (kalp-kırılma diyelim) noktaları pek hoşuma gitmedi. final zaten belliydi, gidişat da tahmin ediliyor. 

müzik filmi olduğu için çok aşırı güzel müzikler olacak diye beklentiye girilmemeli, fena değil. tırmanma sahnesindeki müzik en iyisi idi bence. öyle ortaya karışık hoş romantik bir film aslında içinde güzel fantastik şeyler var ama asıl konusu romantizm, müzik ya da diğer mevzular yan konular olmuş.

--- spoiler ---

.esas hatunumuzun tavırları falan pek hoş olduğu için bu ağır romantizm çekilir hale geliyor hatta bir süre sonra ulan bunlar mutlu sona ulaşmazsa çocuğumu keserim. bunlar mutluluğu hak ediyor diye böğürtü olabiliyor. güzel insanlar mutlu olsunlar tabi.

.amma velakin ilkin saçma sapan bir öpücük olayı, ikincisi de bileklik olayı. bula bula liseli  kafasına bunu mu bulmuşlar onu anlamadım. ayrıca hikayenin gidişatına göre bakıldığı zaman öpücük öncesi ve sonrası hatun kızımız neden tekrar geri dönüyor? nasıl olsa bir zaman sınırlaması olmadığını filmin sonunda görüyoruz. 

.yani bir olay olsun, bu aşıklar arasında bir sıkıntı olsun da böyle ölsün, başına bir haller gelsin diye bir durum yaratmışlar bu fazla abartı olmuş. çok daha akışına uygun bir şeyler olsaymış film çok daha güzel olurmuş.

.son sahnesi tahmin ediliyor, aslında kızda bir sıkıntı olduğu da baştan beri belliydi. kimseler ile pek etkileşime giremiyor idi. sanki giriyormuş gibi bir sahnede yaptılar onda dolaptaki yazıymış. neyse işte eleman hızlı çalıyor ve geçmişe gidiyor. mutlu mesut hayatlarına devam ediyorlar. hemen de geçmişte bunu bir aile sahipleniyor herhalde, sokaklara düşüp sersebil olmuyor.

--- spoiler ---