10 Kasım 2016

Money Monster


son kısmına kadar pek eğlenceli akıcıydı da ne bileyim son yarım saate o kadar tat vermedi. böyle güzel bir sistem eleştirisi yapabilirlermiş. onun yerine medya maymunluğu gibi olmuş, onun da eleştirisi var ama kabul değil. borsacılar, hisseler, para tuzakları, tv programları derken güzel başlıyor ama öyle bitmiyor. esas adam ve esas kadın oyuncuları artık yaşlanmış zaten. herhalde filmin bütçesinin yarısını almışlar mıdır? jodie foster teyzemiz yönetmiş, belki hani gelin lan film çekiyorum demiştir. görüntüleri, çekimi falan tatlıydı aslında. filmin içinde kameraman ile ilerledik bir hayli, müziklerinde farklı bir ses duymadım hiç, rahatsız edici de bir tarafı yoktu. bu filmde ne çalındı diye düşününce hiçbir şey aklıma gelmedi, bu durumda yok hükmünde denebilir.

--- spoiler ---

.para diyor artık altın değil, verilerden ibaret. sonra adamın teki bir arıza yüzünden 800 milyon dolar kaybettim diyor. açıklamalar yapıyor. bir de program yapan george abimiz var, pek şebekli borsa programı. aslında böyle program yapsalar ekonomi haberleri daha iyi olurmuş, pek sıkıcı oluyorlar ama hep bunlar medya maymunluklarına gönderme içeriyordur.

.ilkin bu george abimizin oynadığı karakter kötü gibi midir diyor insan? sonra pek iyi insan çıkıyor. arkadaşlığa, işine, doğruya değer veren bir tip. sanki sırf george'un hatrına karakteri değiştirmişler gibi.

.hani belki network filmi hesabı bir karakter de olabilirdi, kendine eleştiren moda girecek sandım, tv'den bir şeyler eleştirecek sandım ama onun yerine son kısımda ilgili şirketin ceo'suna baskına gittiler, o pek olmadı. hatta hiç olmadı.

.ekranın gücü ile bir şeyler hallolsa. aksiyona bu kadar girmeseler çok daha tatlı olabilirmiş. hele şaşırtmak için saldırı yapan tipi aşağılamak yerine zeki bir adam koysalarmış, o da iyi olurmuş. adam kamyon şöförü imiş. anasının parasını batırmış, hamile sevgilisi de tatlı tatlı teslim ol demek yerine sık kafana da bitsin diye höykürdü resmen.

.adamın elini kolunu sallayarak girmesi da pek olmadı. yayında programı basıyor, bir yerden sonra yayını basan tipi programa konuk almışlar gibi davranıyorlar, bunlar da hep eleştiri idi herhalde. komik oldu, güldürdüler ama pek bir mantığı da yoktu. zaten elemanın zeka kıtlığı bir yerden sonra hissedilir oldu. adama dur diyorlar duruyor, mikrofon takıyorlar. kameraya göre şuraya geç diyorlar.

.bir de beni seven yatırım yapsın geyiği vardı. onu da komiklik olsun diye serpiştirmişler. dokunalı bir müzik, sonra hafif hisseler yükseliyor. sonra pat çakılıyor. eh gülümsedik de ne alaka diyor insan.

--- spoiler ---