22 Haziran 2014

Now You See Me


filmi beğendim de sunumlarından dertliyim, extended sparks sürümünde araya karışık görüntüler giriyordu. altyazı kayıyor idi. öyle kaydıra kaydıra izledim bitti. görüntüler güzel, konu güzel, olaylar güzel, abartı yerler çok ama yine de beğendim diyebilirim. esas şaşırtmacayı filmle birlikte yapmışlar herhalde. arada göndermeler yapıyorlar gibi geldi bana, filmin temel gizemi hakkında da bir açıklama yapmadılar sanki.

--- spoiler ---

.göz dedikleri olay nedir ben tam çözemedim. yokmuş da bu ölen babası için eleman mı var gibi göstermiş yoksa bir kanunsuzlar çetesi tadında kötüleri cezalandıracak bir yer mi yapmış kafasında kim bilir? bu arada baba tipi ile dedektif tipi nerdeyse aynı idi. o neydi öyle onu da anlayamadım.

.abimizin hayatını tamamen buna adaması güzel bir şey de sarışın dedektif kızımızın bunu ihbar etmemesi de garip. sonuçta polissin lan gelip itiraf ediyor işte. güvendi demek ve itiraf etti.

.film için temel şaşırtmaca morgan freeman abimiz idi, başından beri onun başının altından çıkıyor diye şaşırttılar, hatta sarışın kızımız için bile onun vasıtası ile şaşırtmaca yaptılar ama sonunda cidden kötü bir sihirbaz ve sihirbazların numaralarını ortaya çıkarmaya çalışan bir tipmiş. hapsi boyladı ve orada kalmış oldu.

.temelde bir intikam filmi bile sayılır aslında, kasanın çeliğinin kötü olmasına kadar tüm herkesleri cezalandırmış oldu. ceza verirken zenginden fakire muhabbeti vardı ama son gösteride öyle yapmadılar, bunu da genel bir tutarsızlık olarak söyleyebiliriz. morgan freeman abimizi cezalandırmak için başka yol bulup parayı yine insanlara verebilirlerdi.

.bina sahnesindeki görüntüler falan iyidi, görüntü karışmasa daha keyifli olurdu ama genelde iyidi işte. devamlı bir koşturmaca biraz yorucu oldu sonunda ama o kadar olur.

--- spoiler ---