20 Mayıs 2017

Daglicht


fena değilmiş, hatta güzelmiş. katil kim en başından tahmin ediliyor ama çekimleri ve müzikleri güzel olunca rahat bir akış sağlamışlar. otizm de eklemişler içine, o da güzel bir tat katmış. eskiden pek kullanırlardı. artık ellemiyorlar sanki. gerginliğini de güzel ayarlamışlar. hikayenin başlamasını pek becerememişler, en azından ben pek ikna olmadım, gerisi iyi gitti. otistik tipin kadını gördüğü zaman arkaplanın kırılması gibi efekti gayet güzeldi, farklı bir boyut katmış. en azından ben öyle algıladım. velet karakteri de fena oynatmamışlar, yönetmeni tebrik etmek lazım.

--- spoiler ---

.salak bir dava ile başlıyor aslında, porno bilmem nesi. ailenin davası olmasıyla bağlıyorlar. meğer savunduğu veledin babası anasının sevgilisiymiş. bir anlamda o adamdan olan oğlan babası olduğuna göre dedesi olmuş oluyor. sen benim babam mısın demişti ya dedenim yavrum demeliymiş.

.aile hesaplarını karıştırmak istemişler. sonundaki şaşırtmaca o olmuş, fena olmamış. baştan beri olayları karıştırma diye gerginlik yaratan pis suratlı kadın da adamı korumak için böyle yapmış. gözlüklü ölüp giden mal tipin kim olduğunu anlayamadık. ya bu ailenin tetikçisi ya da başka bir oğlu falan mıydı neydi? belki pis suratlının kendi oğludur.

.neyse hikayenin başlangıcı sıkıntılıydı. otistik oğluna kimselerin bakmadığı avukat analı bir aile var. pek zengin gibiler, kadın sonunda çocuğu anasına getiriyor, anasının da yılın tüm zamanı bakabileceği ama o zaman da işte sekreteri olduğu adam ile görüşmeye gittiği zamanmış, o an bakamıyor. bunlar evde kalıyor.

.otistik velet akvaryumları pek seviyormuş. bir balık ölüyor, akvaryumcu çağırılıyor. senin diyor erkek kardeşin de çok sever idi. ülen diyor benim erkek kardeşim yok ve hikaye başlıyor. şimdi madem böyle çok gizli, saçma sapan olaylar silsilesinin yaşandığı bir olay var. sen dosyaları kilitlediğin dolabın anahtarını yanına almaz mısın? yahut akvaryumcuna bundan kimseye bahsetme demez misin? biraz saçma bir başlangıç yani, nerden bakarsak bakalım.

.sonra olaylar çorap söküğü gibi geliyor. otistik adamın masum olduğu her halinden belli, yavaş yavaş bu ekmekçilik yaparken fahişe yan komşusu ile yakınlaşmaları, çocuğu kadının içine koyucu, hamileliği ve alkolik anasının torununun sırtını yakışını gösteriyorlar.

.adam çocuğın canı yandı diye kafayı yiyor, anasını arıyor. kadın geliyor çocuğu almaya, fahişe anası engel olmak için ekmek bıçağı çekiyor. arbedede kadın bıçaklanıyor ama tam ölmüyor. adam geliyor kadını bığarak öldürüyor ve böylece hepsi suç ortağı oluyorlar.

.bebeği alıyorlar, suç otistik adama kalıyor. 20 sene akıl hastanesinde kalmışken işte kadın çıkıp geliyor. kendisini kardeşi zannediyor ama meğer sırtı yanan bebek buymuş. adam babasıymış, annesi sandığı kadın büyük annesiymiş, torunu için oğlunun hayatını karartmış, kadın da anasına sırtını çevirince öyle her şey boşa gitmiş oluyor. babasını akıl hastaesinden çıkarıyor. anasını hapse attırıyor mu? orası belli değil. böyle de gelip geçiyor işte.

--- spoiler ---