19 Aralık 2013

Red 2


ilk filme göre daha komik idi sanki. toplam lezzet olarak aynılardı. ikinci filmde pek bozmayan filmlerden olmuş kendileri. iki saat sürüyor ama sıkmadan izleniyor. güzel sahneleri var. bir iki arabalı sahnede yine yapaylık sezdim. son zamanlarda böylesini devamlı görüyoruz. yeni bir teknik mi yapıyorlar ne yapıyorlar bilemedim ama olmuyor öyle. normal eski metot arabalı aksiyon sahneleri daha iyi sanki. gazlı müzikler ve özellikle mavi arabalı sahneler pek iyi idi. güney koreli yıldızı parlayan aktörümüz ve antony amca da bulunmakta filmde.

--- spoiler ---

.çılgın bilim insanımız var bir adet. sonuna kadar antony amcanın esas kötü olduğunu pek anlamıyoruz. gizemi bu açıdan güzel götürüyorlar. esas kötü sarı saçlı amerikalı bir ajan sanıyoruz ama sonunda onu da öldürüyor.

.tam oturmayan yerler, bunlar yakalanınca kurşuna dizilme ile uğraşmaları falan filan gibi yerler. bir sürü ölmeleri gereken yer oldu ama adamlar kurşun geçirmez şeklinde takılıyorlar. bir de han ile dövüşünde omzundan yaralanmıştı, sanki yaralanmamış gibi devam etti. yanlış mı gördüm bilmiyorum bak şimdi kendimden şüphe ettim.

.neyse işte hikaye intikam almak isteyen bilim insanı ve onu 32 yıldır hapseden ingiltire'yi havaya uçurması ile ilgili. 11 milyon insan ölecek dedi, süper etkili bir silah olmalı ama uçakla bir miktar uzaklaştıktan sonra patladı ve kimsenin burnu kanamadı. ha serpinti falan yapmayan kırmızı civa dediler ama yine de o kadar güçlü bir silahın etkisi olmasını bekliyor insan.

.en iyi arkadaş da pek komik idi. weeds'in güzeli sevgili nancy pek yaşlanmışlar ama onlar da komikler idi. yardımcı karakterlerimizin hepsi iyidi yani bir anlamda. sniper'a yatmış yaşlı hatunun ayakları meselesi bile komiğime gitti. adamların olayı algılamaları farklı tabi, çerez gibi insan öldürüyorlar.

.normal hayat muhabbetine çok kasmadıklarına sevindim. tabi sarah ne çabuk alışmış ajan işlerine ne çabuk normal hayattan sıkılır olmuş orası da biraz garip gelmedi değil. hele ilk filmden sonra düşününce de bu böyle.

.kaydırmalı araba sahnemizin tekrarı niteliğinde bir sahne de vardı. pek hoş bir düşünce onu da tekrar tebrik etmek istedik.

--- spoiler ---