11 Mart 2017

Don't Hang Up


esas oyuncuları kasten mi bu kadar ergen ve nanoş tipli oğlanlardan seçmişler bilmiyorum ama sırf o yüzden filme aşırı kıl oldum. esas veletler daha doğru düzgün tipler olsa filmin sonu yine fena bitmedi aslında ama işte bir kere uyuz oldum mu yapacak bir şey yok, yine de izletti sonuna kadar. böyle uçan kaçan kameralar hoştu, gerginliği falan da fena değildi. gerisinde de pek güzel bir şey yoktu. ingiliz yapı mıymış ama zahmet etmeselermiş bin tane aynından amerikan filmi vardı. humans dizisindeki yan lezbiyen tip de esas kadın rolündeydi. puanına göre daha iyi bir şey bekliyorduk, hayal kırıklığı oldu.

--- spoiler ---

.bütün cinayetleri güzelce elemanın üzerine bırakması güzeldi de filme konu olan telefon şakasının esas tipi bu değildi ki? neden elemanı acı çekmesi için geride bıraktı? bunun pek bir sebebi yok gibi, saçma oldu o kısmı.

.en saçma kısmı da yanlışlıkla çocuğunu öldüren kadının telefonlarının kaydının bulunmayışı, bir bağlatı kuramayışları. tamam kadın kimseye olayı bahsetmedi ama viral olarak yayılmış bir ses kaydından bahsediyoruz. en azından oradan şüphe ortaya çıkıp tekrar bir soruşturma açılıp telefonları bulunabilirdi, sonra da adalet sistemi cezalandırırdı. ha telefon şakasının cezasını az bulsa, sonra intikam alsa belki anca öyle olurdu. böyle düz kendisi daldı o saçma oldu.

.giriş kısmındaki telefon şakası filmin kendi şakası gibiydi. gerçekçi yapmışlar, sesler falan çok iyi yapmışlar. pat diye telefon şakası diyince komik oluyor. tabii kadın ondan sonra çekmiş silahını tuvalete kalkan kızını vurmuş. nasıl vermişlerse gazı artık. sonra da kendini öldürmüş. geride kalan adam da intikam planları yapmış.

.yine bunlar kendi hallerinde telefon şakası yapalım derken bu adam bunlara şakaya başlamış, önce şaşırtmalar. ağız dalaşları, sonra evin her şeylerini kontrol etmeler. lambaları nasıl kontrol ettin arkadaş? tv'ye görüntü paylaşma, bilgisayar ekranını kontrol etme. zaten tüm aramaları kontrol ediyordu. bunları nasıl becerdiğini de açıklama zahmetine girmediler. adam süper hacker imiş herhalde.

.derken birbirlerini öldürmelerini ister, onun da felsefesi olacak zannederiz ama pek bir felsefe çıkmaz. hani saw gibi bir şeyler de yapmamışlar. elemanlar birbirlerini öldürmez ama en son maske takmış haliyle elemanı öldürür. şimdi madem öyle niye saldırdı? ağzını bağlamış iyi güzel ama saldırmaya bilirdi. maskeli olduğu için karşı taraf saldırıyor diye böyle yaptıysa yere yatabilirdi, başka bir şey yapabilirdi. böyle  salakça olmazdı yani. kaçıp gidebilirdi, belki gidersen diğerlerini öldürürüm demiş olabilir ama zaten diyip duruyordu. ne yani?

.her neyse işte bir şey yapamadılar adama, son silah sahnesinde de sevgilisini öldürdüğünü anladık, televizyona da aldattığı görüntüyü koymuş. tüm suçlar elemanın üzerine kaldı, süper acılı şekilde geride bıraktı, bitti gitti öyle.

--- spoiler ---