11 Mayıs 2015

Maggie


kötü film, bir numarası yok. dramlı zombili diye yeni bir tür mü çıkacaklar başımıza nedir? benzeri şekilde in the flesh dizisi vardı ama o buna göre yine mesajlı, bir şeyler oluyor. bu filmde hiç bir şey olmuyor. genel çerçevede hikaye zaten yok, bir aile dramı çerçevesindeki hikayesi de işe yaramaz. görüntüler, renkler idare eder. müzikler sıkıcı. bir buçuk saati zor tamamladım. sonunda şaşırtırlar, üzerler, büyük bir dram yaşatırlar bari umuduyla izledim ama beni öyle hislere sürüklemedi. körün gözüne parmak şekilde izlenecekse tutmayayım.

--- spoiler ---

.arnold abimiz için de izlenmez, zaten yaşlanmış ama ne bileyim dramlı rolleri çok kesemiyor gibi mi nedir? bir iki sanhede göz yaşlarını beklemişler de yandan zoom yemiş, arkadan canını yakıyorlar da ağlatıyorlar gibi. hani esaslı abimizdir, esaslı baba rolünde yine eyvallah da ne alaka yani? bir olay yarattığı da yok.

.korku desen yok, gerilim desen zaten yok. en gerilimli sahnesi, en son babasının anlından öptüğü sahneydi. babayı yiyecek mi? yemeyecek mi diye bekledi insan. bu kadar yani? orada arnold olsa ne olur olmasa ne olur?

.zombi salgınından sonraki dünyada açıyoruz gözlerimizi, kızını arayan baba sevgili arnold abimiz hastanede dolanıyor. kızını almaya gelmiş. alıyor gidiyor ama şu kadar zaman sonra karantinaya getir diye şart koşuyorlar.

.doğru düzgün vedalaşmakmış da şuymuş buymuş. filmin temel konusu yok hükmünde, ülen insan yiyen zombi bu, güzel kokuyor yemek gibi görüyor yani öyle anlatıyorlar. sen böyle bir hastalığa düçar olmuş bir insanı tutup da vedalaşsın diye babasına teslim eder misin?

.en fazla koğuşlara falan koyup orada vedalaştırırsın, oradan da dram çıkar ama işte bu teslim ettindi etmedindi olayları olmayacağı için böyle saçma bir yola girmişler. hiç bir şekilde de açıklama getirmiyorlar bu olaya. iyi saçmalamışlar yani.

.kamp ateşi etrafında karantina alanlarını konuştuktan sonra diğer enfekte olmuş oğlan ile yiyişiyorlar. resmen bir zombinin özel hayatına dönüyor olay. sonra o veledi zorla karantinaya götürüyorlar da şudur budur.

.ilerde tedavi bulunursa diye mi toparlıyorlar insanları? buna bile açıklamaya zahmet etmediler ama bildiğin zombi işte, ne tedavisi? ölüyorlar, öldürün gitsin. illa bir dram yaratacaklar ya neyse işte.

.gel zaman git zaman kızın durumu kötüleşiyor, tilki yiyor. böyle bir cümle içinde kullanınca komik aslında ama ailenin evcil köpeğini yemesindense tilki yemesine şükrettim. üvey ana korkup kaçıyor, baba ile yalnız kalıyorlar. gitgide kötü oluyor, şerif falan gelip alalım götürelim falan derken ufak tefek arbede yaşanıyor.

.hiç bir şey olmuyor ama sonuç olarak. kız adabı ile intihar ediyor ve film bitiyor. intihar sahnesi güzeldi, intihar edilmeli filmleri de severim ama bütün film dram yapıp bomba son beklentisi yarat, sonra da adabı ile gitsin. ben sevmedim.

--- spoiler ---