24 Eylül 2013

Bullet to the Head

genelde dialogları dialog writer diye bir program kullanarak yazmış gibiler, cümlelerin başı sonu her şeyi tahmin edilebiliyor, silvester abimiz iyice kocamış filmi de onun üzerine yapalım demişler herhalde. araya da bir koreli eleman sıkıştırmışlar. kızı da pek tanıdık sima idi ama şimdi çıkartamadım ayrıca bakmak lazım. hafif sıkıyorlar ama öyle başka film aramaya üşenildiği bir vakit izlenebilir. khal drago (jason mambo muydu neydi) bu eleman da var. nihai dövüş sahnesini beğendim diyebilirim, müzikler de devamlı benzer telden çığırmak gibi olmuş. iyi fena değil diyor insan sonra kafa şişiriyor.

--- spoiler ---

.baştan sonra tetikçiyim ben, iyi adam değilim muhabbeti herhalde tek işe yarar kısmı idi. silvester abimiz de kötü adam, khal drago da... her ikisi de prof, işlerini severler idealleri için yaşarlar falan. tabi adam öldürmekte iyiler, dövüşürler falan filan.

.bir tane fransız kökenli zenci rantçı abimiz var. bunun karıştırdığı ortalık yüzünden sevgili sosyopat ortağımız bıçak darbeleri ile ölüyor. bu olaydan sonra silvester abimiz de bunların peşine düşüyor.

.aynı şekilde iyi polis koreli eleman da tetikçi ile bir yere kadar iş birliği yaparak bu çeteyi çökertmeye çalışıyor. kötü polislerden tetikçi silvester abimiz iki kez kurtardıktan sonra arkadaş olacaklarını sanıyoruz ama son sahnede omzuna bir kez daha sıkıyor.

.paraya önem vermeyen adama güvenme gibi bir laf dönüyor zenci fransızdan, garip geldi. ha adam para ile hepsini satın alabildiği için öyle düşünüyor demek ama aslında tam tersi olması gerekir idi. belki bunu da senaryosundaki bir iki farklı bir şeyden sayabiliriz. gerisi bildik bir film işte. bin tane versiyonu var.

--- spoiler ---