24 Ağustos 2013

Star Trek Into Darkness


aksiyon dozu benim kafayı biraz boğuyor genelde ama adamlar iki saati aşkın güzel aksiyon yapmışlar. önce parçaları saçıp sonra toparlamak gibi bir plan yapmışlar. nerdeyse boşta kalan parça olmaması bana pek iyi gelmiyor ama yine de kötü olmuş desem yalan olur. mr. spock için zaten izlenir her türlü. görüntüler de pek iyi idi. dramatik sahneler çok baymıyor idi. kötü adam rolünde sevgili sherlock var idi ki pek de güzel olmuş, çok da güzel olmuş. her şeyleri yerli yerinde idi. ara ara müzikler fena değildi, genelde aksiyonla birlikte kafa şişiriyor idi.

--- spoiler ---

.aslında esas kötü adam robocop emmi idi ya şimdi onu da yad etmeden olmaz. bu amiral arkadaş savaş yanlısı imiş, klingonlar ile savaşmak için planlar yapıyor imiş. 3yüz yıllık genetiği ile oynanmış askerlerin teki de bu arada dondurma ünitersinden canlanmış ve tayfasını kurtarmaya çalışıyor imiş.

.ilkin bunlardan intikam almak için dikkat dağıtan bir patlama yapıp, bunların toplandığı yere saldırı düzenledi. daha sonra kaptan kirk ve tayfası elemanı bulup öldürmek için görevlenildi. eleman bunları klingonlardan kurtarıp teslim oldu. buna şaşırıp, hikayenin aslını araştırdılar ve bir önceki anlattığım gizem ortaya çıktı.

.amiral bizzat elemanı almaya gelince de aksiyon tavan yaptı, bir mümayiş, bir hengame derken kirk kendini feda etti tayfayı kurtarmak için. atılgan dünyaya doğru düşer iken güç ünitelerini tamir etti hehe. tekme tokak tamir falan, üstelik dünya atmosferine girmişler idi sanki o tamir olunca. patlaması gerekiyordu, sanki bulutlar atmosferin kendisi gibi yaptılar ya o pek hoş olmadı.

.genelde işler ucu ucuna yetişiyor gibiydi ya diğer güzel şeyleri bunları biraz görmezden gelmemize sebep olabildi. scotty rolündeki eleman da iyidi bu arada, ilk arkada bıraktıklarını sandık ama kendisi ingiliz güldürücü abimiz, yine güzel bir yaklaşım ortaya koydu diyebilriz. karakterlerin genel çerçevesinde güzel atraksiyonlar yaptılar yani.

.aksiyon dozunun biraz daha az böyle alttan alta bir fikirdir, güzel laflardır ya da kafa karıştırıcı yaklaşımlardır falan olsa çok daha tatmin olur idim. aslında bu kadar aksiyon içine yine bu gibi meseleler eklenebilir belki bilemedim ama hani sadece dostluktur, intikamdır, örtpas etme meselesidir, savaş çığırtganlığı meselesidir gibi konuları işlemeleri o kadar da hoş olmadı.

--- spoiler ---