1 Şubat 2013

John Dies at the End


komik değil bir kere, komik olsun diye çok absürtlük yapmışlar belki ama en ufak bir güldürüsü yok. bunun yanında senaryo ve konular enterasan. güzel kurgulanmış, tipler fena değil falan öyle akıyor film yani. izlenir ama çok fazla bir şey beklemeden. yaratık modelleri ve artık bilgisayar efekti midir nedir? bunların çoğu kötü durumda baya. müzikleri Brian Tyler diye biri yapmış, hafiften güzel melodiler döndürüyor ama soundtrack olarak bir şeyini bulamadım. yaptığı müziğin her şeylerini kendi çalıyor gibi görünüyor. saygı duydum, kıskandım.

--- spoiler ---

.bir kere spoiler isimli film olduğundan ilgi çekici, üstüne fantastik demişler eh yani izlemeden olmazdı tabi. sonunda ölüyor mu? ölmüyor tabi ama alternatif evrendir, öte dünyadır falan gibi gibi işin içine katıldığı için teknik olarak ölmüş de gelmiş diyebiliriz herhalde.

.soya sosu diye bir şey deyip duruyorlar. bu neymiş lan böyle diyor insan. yok artık devenin hörgücü diye ekliyor sonra da. her şeye kadir evrenler arası geçiş yapan zamandan ve mekandan münezzeh jackass ruhlu adamlar oluyorlar bunlar.

.olay bundan ibaret aslında, alternatif evrende çılgın bir bilim adamı eşek ve katır çiftleşmesinde tepik yemeden ölmemiş de yaşamış ve bir sürü şey yapmış. ölümden sonra da çılgınlıkları devam etmiş ve diğer evrene geçip talan etmeye falan kafaya koymuş herhalde.

.bizim oğlanlar da aradan birinin de yardımı ile diğer tarafa geçiyorlar ama tüm işi sevgili köpekciğimiz yapıyor tabi haliyle. geyik olduğundan da böyle aslında güzel de geyik, fedakar cefakar köpek sonunda da ölüyor. john ölse daha az üzülürdüm.

.en büyük süpriz de tüm hikayeyi anlattığı adamın zaten ölü olduğu ve bu elemanın zihninde onu çağırmış olmasından dolayı anlattığı gibi bir şey. bu şekil yapınca da tabi tüm hikayemi anlat olayı yani filmin kendisi boşa gitmiş oluyor ya neyse artık geyiğe sayalım.

--- spoiler ---