13 Haziran 2013

Jack the Giant Slayer


kendini izletiyor falan da ne bileyim boş beleş bir film olmuş. gram feyz alamadım, devler osurur falan, çok kaba saba yaratıklar imiş. warm bodies'deki eleman oynamış başrolde. esas kızımızı da The Illusionist filminden tanıyormuşuz. bir de Ewan McGregor var. kadro fena değil ama işte filmde bir numara yok. giriş gelişme sonuç, her bir kısmı tahmin edilebiliyor. manzara görüntüleri, devler diyarı falan pek olmamış. devlerin tipler fena değil ama işte bu anlamda da pek tatmin edici değil. üstüne müziklerimiz de pek sıradan, arada kafa şişiriyor. çok can sıkıntısı üstüne belki diyorum.

--- spoiler ---

.sıradan oğlan ile asil kızımızın izdivaç eyleme meselesi, sınıf farkı falan filan olayları. halktan bir kral meselesi. ihanet eden bir sağ kol falan hepsi klişe pek bir. ha dev masalının karakterleri buysa ve bundan klişeler mecburiyet ise yapacak bir şey yok mu diyeceğiz? elbette değil a... farklı işlenebilir idi.

.üstüne hadi bol ekşınlı macera yaptın diyelim o vakit görüntülerin bari süper olsun değil mi? yok o da allaha emanet olmuş işte. yapacak bir şey yok.

.tipler iyi olmasa hiç izlenmez ama tipler idare ediyor. dev avcısı falan dedi de topu topu iki dev öldürdü. biri zaten yaşlı bir aşçı. diğerinin ağzına da sihirli fasulyeyi attı. tam olarak halletti diyemeyiz.

.fantastik işler bakımından daha fazlası olsaymış da güzel olurmuş. bir tek taç meselesi yeterli gelmemiş, üstüne bir de sonunda ingiltere tacına bağlamaları pek bir saçma geldi bana. ne yani devlere boyun eğdiren kraliyet onların ki mi arkadaş?

.bir şey daha diyecek idim de uçtu gitti şimdi, belki eklerim sonra, belki de eklemem. hep nasip kısmet bunlar.

--- spoiler ---