17 Ekim 2012

Chained


baya çarpıcı acayip bir film. kan gövdeyi götürüyor ve baya sapıklık sınırında ufak tefek görüntüler var. hikayede oturmayan yerler var bir sürü ama geneli güzel, akıcı, gerici, şoke edici. kanlı, seri katilli bir film izlemek için birebir. filmin psikolojisine kaptırıyor insan kendini sırf bu yüzden bile başarılı bir film denebilir.

--- spoiler ---

.tabi ulan eşek kadar adamsın nasıl kurtulamazsın diyor insan. hele o zinciri adamın çatır çutur iki parmak hamlesi ile açması inanılmaz mesaj gibi geldi bana hehe. öyle düşünmemişlerse bile süper fikir aslında. küçük bir çocuğun psikolojisi ne kadar önemli ona da vurgu olabilir kim bilir. zincirlerinden kurtulmak meselesi, hayvan gibi kalanları yemesi meselesi, var bir sürü mesaj ya herhalde boşa mı gitmiş ne olmuş. filmin notu 6 çünkü.

.eğitim meselesi yapıyor bizim seri katil, boşa eğitim hakkında güzel cümleler kuruyor. insan yapbozundan bahsedişi de hoş. çok fazla dialog yok ama olduğu yerler de pek güzel. nasıl bir kafa yapısında bu adamlar diye düşünürken geçmişinden kesitler görünüyor.

.tabi kötü bir baba olmazsa olmaz, anasıyla bir haller mi yaptırmış yoksa bunları mı basmış da kafayı yemiş o kısmı bilemedim. bir sapıklık var, ensest çılgınlığı var yine ama seri katil psikolojisinin altını doldurmak için yapmışlar bunları tabi. bir şeyler olmuş olması lazım. normal insan öyle olamaz.

.tabi bizim rabbitin hali de normal değil ama en azından can almıyor. bu kadar bilge adamın seri katillik müessesesini miras gibi bırakamayacağını da anlaması gerekir diyor insan ama işte herhalde başka türlü çalışıyor mekanizması. oğlu gibi falan görüyor herhalde.

.neyse bu elemanın bunca sene zincirli kalması, bu kadar zaman kurtulma planı yapamaması zaten inanılmaz ama kabullenmek ile de ilgili, senaryonun eksikliği gibi de görülebilinir ya da daha acayibi kendi hapishanesini kabullenmek gibi de görülebilinir. çocukkenki kaçma girişimi zaten ondan konulmuş yani.

.sonunda seri katilin ölümü biraz daha zor olur diye tahmin ediyordum ama yine de kurtulacakları belliydi, kızı öldürmediği de belliydi ama en sonu, bu seri katil ile babası kardeşmiş ve ailesinden kurtulmak için bunları özellikle taksiye yönlendirmiş meselesi hakketen şaşırtıcı idi. sonunda gitti babasını da temizledi ve geri yuvasına döndü hehe. film de burada bitti.

--- spoiler ---