3 Ağustos 2013

Jeepers Creepers


sonu itibari ile hoşuma gitse de olayların gelişimi karın ağrısı yaratıyor resmen, hani üzerinden on yıldan fazla geçmiş tamam da olayların akışı arada kendi içinde de dedikleri gibi korku filmlerindeki aptalca hareketler bütününden oluşuyor. esas kötümüzün tavırları hoş, olayların geliştiği sahneler fena değil. bunlar haricinde pek bir numarası yok, durağan geçen bölümleri fazla. müzikleri de iyi değil.

--- spoiler ---

.sonunda esas oğlanın başına bunların geleceğini tahmin edemedim. arananın oğlan olması da garip tabi, hem koklayıp yalamaklar falan da bir acayip. oğlanın gözü ile görmek için mi yemiş oldu gözlerini? altında yatan gizemi tam çözdüğümü söyleyemem.

.sadece şeytani bir yaratık var ve insanları yiyerek hayatta kalıyor, hissediyor ve öyle takılıyor piyasada. genel gizemden anladıklarım bu şekilde. bu sevgili yaratığımızın bir insanı paketleyip borudan attığı sırada sevgili esas oyuncularımız bunu görüyor ve yardım edelim bari diyorlar.

.hehe olay zaten burada saçmalıyor, kendileri de farkında biraz dialogları içine de eklemişler bunu ama yapacak bir şey yok. hani gidip şarj cihazı bul, yen yakın yere gidene kadar ölmez herhalde ne bileyim telefon çekmemesi ya da bir şey olması zaten allahın emri.

.neyse allahtan bu saçmalıklar yüzünden başlarına bir hal gelmeden gidip polise molise ulaşıyorlar ama şeytanımız çok güçlü olduğundan hiç bir şey kar etmiyor. hatta üstünden arabayla geçiyorlar devamlı ama yine bir şey olmuyor. dönüp gelip bunları buluyor.

.bir tane medyum şişko kadın var, daha öncede uyarmıştı. ikisinden birini istiyor imiş, ihtiyacı olan bir şeyler var imiş. bunun yüzünden geldiğini söylüyor. olayları görmüş tamamen.

.derken ikisini de yakalıyor, koklayıp yaladıktan sonra oğlanı seçip işini bitiyor ve film bu şekilde bitiyor. hani böyle de bir son beklemezdim sırf bu açıdan kötü hissettirmedi ama kalan yerleri o kadar iyi değil tabi.

--- spoiler ---