21 Eylül 2014

Unlikely Animal Friends

Dogs Gone Wild

vahşi dostlar diye çevirmiş digi'ci abiler. hayvanlar arası beklenmedik dostluklar gibi bir şey diyebiliriz. köpeklerle ilgili bölümünü izledim, bir kaç tane daha bölümü var ama pek izleyeceğimi sanmıyorum. ilgili bölümde cesar millan bilirkişi olarak olayları yorumluyor ve bilgiler veriyordu. diğer bölümlerde de ilgili kişileri getirmişlerdir herhalde. genelde youtube en çok izlenen video kırması gibi bir şey aslında, insanın ilgisini çekiyor da fazlası bayıyor tabi.

--- spoiler ---

.yunus ile köpek dostluğu ile başladık. labrador kırması bir tip yunus arkadaş edinmiş. sahilde onu beklermiş. ismini duyunca kulaklarını kaldırırmış. köpeğe araba çarpmış ölmüş, olay da böyle sona ermiş. yalnız kalan yunuslar da arkadaş ararmış, böyle enteresan bir iş olmuş.

.geyik ile köpek hikayesine geçtik daha sonra. dauna ile annesi kalmış geyik arkadaş olmuş. yavru ceylan ile aslan hatırlıyorum da bunlar doğuştan korkmuyor galiba hiç bir şeyden, neyse sahipleri beslemiş büyütmüş geyiği ve kocaman anne geyik olana kadar da arkadaşlıkları devam etmiş. hem insana alışkın hem de vahşi doğada takılma gibi süper bir şey yapabilmişler, tebrik ediyorum.

.ayı ile köpek meselesi enteresandı. yavru ayı ile güzelce oynuyorlardı. başka bir köpek direkt saldırıyordu yavru ayıya, o da oyun sanıyor sarılıyor falan hala. kafa güzel bir yavru ama yetkililer devreye girip ayı büyümeden uygun bir ortama götürmüşler. büyüyünce yer tabi hayvanı.

.eşek ile köpek hikayesi biraz gereksizdi ama enteresandı. sopa ile oynamayı eşeğe öğretiyor köpek, o kısmı hakkaten ilginç idi. dört ay kadar arkadaş olmuşlar, pek de güzel oynuyorlardı. arada eşek köpeğin kuyruğunu ısırınca biraz sertleşiyordu ortalık ama daha sonra dişi eşek bulmuşlar da hayvan depresyona girmemiş.

.tilki ve köpek bölümünde her ikisi de kurtarılmış hayvan olması ile mesajlar verdiler bir sürü. hakları da var aslında, boş yere öldürüyorlar hayvanları. yavru tilki ile köpek hayli sert oynuyorlardı ama zarar vermiyorlarmış birbirlerine. tilki büyüyünce türdaşlarının yanına merkeze yollanmış, insanlara farkındalık aşılamak gibi bir görev edinmiş kendine.

.cesar abimiz her türlü yorumları ile destekledi programı, sonunda da köpek neden bu kadar iyi dosttur derken olduğu gibi seviyor bunlar, hiç bir şeyin doğasını değiştirmeye çalışmıyor falan diyerek vay abi sen neler de konuşuyorsun dememe sebep oldu. yüce cesar hehe, doğru diyor abimiz. allah köpeklere zeval vermesin, harikalar.

--- spoiler ---