4 Nisan 2013

Hot Fuzz


güzel çekilmiş eğlenceli bir film ama kırıp geçirdiği komiklikleri pek yok. bir iki yer var sesli şekilde güldüren. diğer kısımlar hafif tebessüm ettiriyor o kadar. tiplerimiz güzel, müziklerimiz haliyle tatlı, arada hafiften mesaj çakmış gibiler ya da ben öyle algıladım bilemedim. görüntüler de hoş işte ama hepitopu bu kadar.

--- spoiler ---

.tüfek ile ateş eden yaşlı anaya uçan tekme attığı yerde kopardılar hafiften. kuğu olayı da güzel, ufak tefek böyle komiklikleri var tabi. kırılma noktası filmine gönderme de enterasan tabi. baktım da ingiliz yapımı bile değilmiş.

.esas adamımız işine aşık bir polis, kanunun savunucusu, işinde çok başarılı diye bunu taşraya gönderiyorlar. diğerlerini kötü gösteriyormuş. bu yan karakterler bile süper tipler birini underworld'den diğerini sherlocktan falan hatırlıyoruz. neyse işte olaylar taşraya gidince başlıyor.

.ilk sessiz sakin olay olmayan bir yer gibi düşünülse de altta gizli örgüt kurmuş bunlar. bu gizli örgüt ve silahlanma meselesinde hafiften gönderme mi yapmışlar bilemedim ama yer yer gülümsettiler işte...

.neyse sonunda dirayetli polisimiz çözemeyip geri dönmeyi düşündüğü sırada aslında paketleyip de yolladılar ya neyse işte, tam bu noktada filmlere gönderme yaparak destansı bir dönüş yapar. o vakitten sonra film açılır zaten.

.tabi o vakte kadar biraz uzatmışlar bir 30 dakika daha kısa olabilirmiş. her mevzuyu bir sonuca bağlayalım diye de uğraşmışlar. en son da bir kişiyi unutmadık diye şaşşadanak karşımıza çıkarmalar falan fazla tabi...

--- spoiler ---