8 Ekim 2016

Nerve


boş beleş bir film ama hızlı izleniyor. ergenler var bir sürü, bir oyun tasarlayalım oradan oraya koştursunlar demişler. pek bir şey anlatmıyorlar. hani ne anlatsınlar tabii onlar da haklı ama işte fazla hafif geldi bana. aksiyon görüntüleri fena değil, teknoloji ve telefon görüntüleri de idare eder. şu filme sağlam bir kötü karakter, az biraz felsefe serpseler. salak kıskanç ergenleri bir kenara koysalar iyi olabilirmiş ama öylesine bir iş olmuş. altyazılara müzikleri sırayla eklemişler. orjinalleri öyle geliyor herhalde. herhangi birini seçmedim ama fena değillerdi.

--- spoiler ---

.pek bir hikaye yok aslında, bir tane pısırık kızcağız ve çok yırtık bir arkadaşı var. neymiş efendim internet üzerinden cesaret oyunları oynuyormuş da poposunu gösterecekmiş. öyle başlıyor hikaye.

.sonra bir tane elemana bakıyor, git konuş diyor. gidemiyor. kendisi gidiyor ve kız buna pek alınıyor. sonra cesaretini toplayıp oyuna dalıyor. ilk oyun da esas oğlanı öpmek, oradan da olaylar gelişiyor işte. bir olup oyunu bitiyorlar.

.neymiş efendim kuru sıkı koymuşlar da deli tipi ikna etmişler de herkeslere ölüme ortak oldun diye mesaj göndererek oyunu çökertiyorlar. bir miktar saçma bir plan gibiydi aslında hani hiç mi otorite yok? polise şikayet etmek yok diyorlar. şikayet edeni hapis ediyorlar. oyundan çıkamıyormuşsun, eh o da saçma ya neyse işte.

.anne karakteri tanınmış bir tipti, bu filmlerde oynamaması gerekirdi sanki ama herhalde yaşlanınca öyle olmuş. zaten filmde başka yetişkin karakter yok sanki, hepsi ergen.

.esas oğlan da son dönem aksiyonlarda kol geziyor, boy geziyor. arada soyundurdular hafif gösteri yaptılar, öyle sempatik olmalara çalıştılar, başka da bir hoşlukları yoktu işte.

--- spoiler ---