16 Şubat 2014

Tekken: Blood Vengeance


şimdi bu filmin öncesi sonrası falan varmış herhalde. ortasından bir adet çekmiş gibi oldum. tekken oyununu ve hikayesini de hiç bilmeyince biraz yabancılık çektim ve büyük kısmını da anlamadım. zaten adamlar genel hikaye anlatmak yerine dizi bölümü gibi bir şey yapmışlar. devam filmi de olsa yine de film içinde bütünlüklü güzel bir hikaye yapmaları gerekirdi. hikaye kötü yani, görüntüler hoş, dövüş sahneleri hoş. müzikler idare eder. öyle ortaya karışık japon animasyonu izlemek isteyenin işine gelebilir.

--- spoiler ---

.tekken oyun karakterlerini bilmiyorum, sevgili esas kızımız ajan kıvamında bir okula sızıyor ve kof çıkan ölümsüzlük geni olan bir elemanı takibe geçiyor. bunu da yapmasını söyleyen esas kötü koca memeli bir başka kadıncağız. dövüşüyorlar taklalar atıyorlar ve en önemlisi sevgili esas kızımızın liseli kıyafetine bolca aşağı plandan çekim yapılıyor. iyi hoş güzel de ne oluyor diye bakınca pek bir şey olmuyor.

.filmin sonuna kadar hiç de güçlü olmayan tipler aralarında takılmış gibi yapıyorlar. sonunda da ortalığı yıkıyorlar. jin ve shin midir? devamlı kendi aralarında birbirine giren bir aile imiş. babalarına da bilenmiş bunlar hepsi dövüşüyor falan. tam baba öldü derken tekrar canlanıyor garip garip devasa yaratığı kontrol ediyor. ruhların gücü falan herhalde bu öyle bir şey diyorlar.

.diğer tarafta da iblislerin gücünü kullanan kardeşler var. çok gaza gelince kanat manat çıkartıyorlar. garip garip şekle şemale giriyorlar. yani görüntüler hoş da ulan noluyoruz dedim ortalığı yıkarlarken falan. bir de esas kızımıza sonra biz de dövüşürüz değil mi diye? salak saçma bir laf ediyor.

.sonunda da tekken turnuvası muhabbeti ile bitiriyorlar. devamında daha da bolca dövüşecekler herhalde de ben niye dövüştüklerini anlamadım. ölümsüzlük geni olan tipin neden pat diye öldüğünü anlamadım. öyle bir sürü yerini anlamadım. hikayeyi bilmeden izlemese miydim? diye de düşündüm sonra. allah affetsin artık.

--- spoiler ---