24 Mayıs 2012

Sherlock Holmes: A Game of Shadows



amcalar yapıyor arkadaş, güzel film. devam filmi olmasına rağmen kötüleştiğini söylemek zor. konular devam etmiyor ama sonuçta kötü adam hariç tiplerin çoğu aynı. 

--- spoiler --- 

.böyle beklenilmeyeni bekleme, şaşırtmacalı taklalar biraz zamanla sıradan geliyor ama yine de güzel tabi. kılık değişimi ve komiklikler de güzel. sonunda bunların başına bir şey gelmeyeceğini bilerek izlense bile sürükleyici, daha ne diyim a... 

.dans sanhesinde şerlok diyor ya "ne görüyorsun" sorusuna "her şeyi" diye. işte süper güçlü kahraman gibi, böyle kendinden emin duruşu ile veresim geliyor şerloka. sağlam adam vesselam. 

.yavaş çekimler falan desen zaten harika, hem gelecekten kesit olanı harika yani tasarı zamanı, hem de mevcut çok karışık zamanları yavaşlatmaları falan baya iyi. zaten filmi izleten en önemli şeylerden biri de bu. 

.dünya savaşı için mesaj da kaktırı verdiler. e madem niye o kadar zahmete girdin diye sorarlar fringe``de nerelere kaybolduğu belli olmayan consumuzun. bu yönüyle az eksik ama planlar falan iyi tabi. hem o da kendine kardeş bulmuş gibi oyunlar falan oynamaktan zevk alan kötü adam tiplemesi idi. güzel ne diyelim. 

--- spoiler ---