22 Ocak 2013

Holy Motors


kafalar baya bir güzelmiş bu filmi yaparken herhalde. bilimum acayip işler var, bir kısmı ilgi çekici acayip iken bir kısmı uyku getirici acayip şeklinde geçiyor gidiyor. genel hikayesini destekleyen saçmalamalar olduğu için ve bir şey demek istediği için böyle saçmalık mı olur kardeşim diye yakarışlara girmiyorum ama bir acayip film izlemek için denenebilir sadece. hayatın anlamını veremedi malesef, denemiş ama bir dahakine inşallah.

--- spoiler ---

.adamlar nasıl bir dünyada yaşıyorsa arkadaş, ilk lan bak herkes rol yapıyor ne yapmacık dünya böyle dünyanın a... diye birine anlatmış ordan da film yapmışlar herhalde. tabi tersi de olabilir rol yapmanın güzelliğinden bahsediyor idi. görmezlerse ne anlamı var değil mi? sahne olarak tasarlanan buluşmalarda kimsenin görmediği kısımlarda da rol devam ediyordu. bu film içinde film paradoksu demek ya neyse fazla içine girmeyelim.

.eva mendesli kısım ilgi çekiciydi tabi... foto çekimi sırasında çiçek yiyen bir eleman, bir acayip eleman çıkagelir mezarlıkları, körleri aşıp gelerek... sonra foto asistanı buna tırnak işareti ile derdini anlatmaya çalışırken o kırılasıca iki parmak hareketini de yiyiverir... güldüm bu kısma baya, arada kırasım gelir o tırnak işaretlerini. belliki aynı dertten muzdarip imiş.

.neyse sonra soymalar, çarşafa bürmeler, ereksiyon halinde penisler derken? kime neye olayınız lan, ne oluyor derken sahne biter. ağır mesajlar var kesin de şimdi girmeyelim buralara.

.küçük kızın yalancılığı meselesi de bir garip geldi, cezası hayatı boyunca yalnız kalacak olması. lafı koyup da gider. bankacıyı ayak üstü öldürmesinde de büyük anlamlar vardır kesin.

.sonlara doğru iyice bayaraktan kylie minogue'ye geliriz. o da rolcü arkadaşlardan imiş. eski sevgilisi miymiş neymiş? öyle yirmi dakika takılırlar ve işine geri döner. ha burda çatıdan atlar ölür tamam ama buna niye çığlık atar? gerçekten üzülür mü? yoksa rol içinde rol mü? yoksa bildiğin mantık hatası mı? hehe bir şey diyemeyiz tabi, allah affetsin.

.böylece film sona erer, sonunda sonu bir rol kalmıştır. düzgün bir sokağa, bir aile apartmanına gelir. kostüm iyi aile babasıdır ama içerden şempanzeler onu bekler. küfür gibi olmuş bu kısmı. sıçarım ağzına senin itoğluit dedirtmiştir, mallık yani neyse. 3d  modelleme kısımları biraz çakmaydı ama derili kırmızılı arkadaşın yaptığı kıvrak hareketler beyin kıvrımlarında kalıcı cinsten idi. hoş idi. ha unutmadan akerdeonlu kısmı da idare eder şöyle ki : http://www.youtube.com/watch?v=lR9ktdI4LFM

--- spoiler ---