10 Ekim 2012

Moonrise Kingdom


şu filmlere harcadıkları parayla kırk (bin) fakiri doyursalar daha hayırlı iş olurmuş. lan ne olacak diye öyle saçma sapan bakarken bir saati falan geçiyor. kalan yarım saati ve finali de saçma sapan gerçekten. ne güldürüyor, ne üzüyor ne de öyle ahım şahım romantik bir şeyleri var. tamamen vakit kaybı, bir iki karakter ve tip idare eder. o da bu kadar tanınmış oyuncudan falan kaynaklanıyor herhalde. hepi topu bu kadar.

--- spoiler ---

.yana kaydırma çekimleri falan rahatsız etti iyice a..., dönen kamerayı bekleyen dialoglar gibi, en hoş çekimleri kırmızı gocuklu dedenin sahneleri idi herhalde. ondan gayrisi bu ne lan dedirtiyor. patlama çatlama sahneleri falan da hatalı görünüyor, doğal görünmüyor var bir sürü sıkıntısı.

.sıkıntılı bir oğlan çocuğu ile kız çocuğunun aşk hikayesi. acayip acayip sahneler. çocukların erotizmi de ne böyle arkadaşım diye sorarlar adama. nedir yani amaç nedir? dipten temelden var bir yönetmenin çocuk sıkıntısı ya allah korusun neyse.

.öyle gidiyor işte hikaye, oymak beyi muhabbetleri fena değil. en hoş ikinci kısmı da bu, bundan da başka bir şeyi yok zaten. edward abimiz fena değil, bill murray abimiz hiç fena değiller. bruce abimizi çok beğenmedim.

--- spoiler ---