8 Mart 2013

Starship Troopers


tavsiye edilmez, son zamanlarda izlediğim en zeka yoksunu filmlerden. böcekler falan kötü görünmüyor o kadar, fragmanında daha kötü idi ama yine de iyi bir yönünü göremedim. bir filmin her şeyi mi kötü olur arkadaş? oyuncuların bir çoğu sonradan baya iş yapmış oyuncular ama yine de hiç sevmedim. hele geniş çeneli esas oğlana diyecek sözüm yok.

--- spoiler ---

.ulan dakkasında dağıtıyorlar insanları, kesip biçiyor bu iri böcükler. adamlar aralarına indirme yapıyor. lan bir bombala bir azalt bir şey yap. daha sonra bu şekil davranıyorlar ama ilk şekil nedir? yok birisi istifa etmiş de yok bilmem ne de, uzay gemisi yapacak kadar zeki ama bunu yapamıyor.

.ilk görüntülerde galaksinin bir ucu ile diğer ucu arasındaki yeri işaret ediyorlardı. bunlar galaksinin büyüklüğünü bilemiyorlar mı? 97'de bilinmiyor muydu bu? o taraftan astreoid içinde larva yolluyor imiş böcükler lan en azından yüz binlerce yıl sürer hem de ışık hızında ta ordan buraya. neyin kafasıyla film yapmışlar anlamadım.

.askerlik olayları, vatandaşlık, demokrasiye göndermeler ve basın olaylarına çakışlar mı var? nedir o tanıtımlar öyle? bir şey mi anlatıyorlar yani? öyle anlatım mı olur arkadaş. savaşta muhabiri böcük kapıyor esas oğlan kameralara name yapıyor falan.

.tey güzel allahım, neyse ağzımı bozmadan yetineyim bu kadarla. son 40dk falan geçiştirdim zaten daha da dayanamadım bir de utanmadan iki saat film yapmışlar. yok o kızı sever, kız onu sevmez. kız pilot olur, öldü sanır. bunu seven başka kız vardır. birleşirler bu sefer bu kız ölür, diğerlerini bunu bulur. tekrar savaş yok ot bok. ve savaş devam eder. finale gel a... bilim kurgusu hatrına bir değil a... üç.

--- spoiler ---