7 Kasım 2012

Appurushîdo


anime tiplerini animasyon yapmak güzel fikir, daha önce demiştim sanki. fate zero'da anime içersinde animasyonumsu haller hoş oluyordu. bunun tamamı bilgisayar modellemesi. mimikler yine baya boş boş bakınıyorlar. eşyalar, robotlar falan baya güzel. şehir baya güzel. arabalar manzaralar falan hepsi hoş. hikayeda fazla bıdı bıdı var. çizgi roman uyarlaması mı nedir bilemedim ama genel konu çok klişe. tüm olaylar da benzer bilindik şekilde ilerliyor. sonlarda  ufak tefek şaşırtmaca falan var ama çok ahım şahım bir şeyi yok. animasyon için izlenir, fazlası yok.

--- spoiler ---

.en güzel fikri, insanların üreme yeteneklerini alıp üç nesil sonra ortadan kaldıracak bir virüs fikri herhalde. bundan başka orjinal bir fikir duymadım. işte yarı insan yarı robot. gelecek kenti, mutluluk. duygular meselesi, aşk meselesi öyle ortaya karışık. taraflar karışık. ayrıca dışardan düşman değil de içten düşman var.

.ilk bu insansıların üreme kabiliyetleri yok, yaşam enerjilerini yenilemeleri falan gerekiyor. böyle bir sistem kuran bilim insanlarından teki esas kızın annesi, vakti zamanında ölürken (acayip klasik sahneler) kızına bir kolye vermiş. içinde ürettiği bu insansı robotlara üreme kabiliyeti kazandıracak bilgiler varmış.

.gel zaman git zaman, şehri yönetenler artık insanları yok edelim, insansıları onların yerine koyalım şeklinde bir plan yapıyorlar. 7 ihtiyar kendileri, bir de ağ var ama onu pek sallayan yok herhalde. tam olarak iyi mi kötü mü pek bilemedim. neyse işte asıl kötü general var o da insansıları öldürmek istiyor toptan(bir ismi var ama unuttum valla neyse önemli değil).

.insanlar kurtuluyor, insansılar da ama dengeli bir yaşam pek mümkün olamıyor tabi. asıl amaç da buydu ama insanlar yine yaptı yapacaklarını falan gibi de filmi bitiriyorlar. devam filmi de var. bakalım nerden devam ettirecekler. dialogları falan keşke daha iyi yazsalarmış. ne bileyim neyse izlerim yine de diğerini de. diğeri: ekusu makina

--- spoiler ---