17 Şubat 2014

The Lion Whisperer


aslanlara fısıldayan adamın 2013 yapımı bir belgeseli olmalı. önceki bölümlerden farklı genel bir bölümdü. yine aslanlarla oynama görüntüleri falan vardı ama abimiz yaşlanmış, esaret altındaki aslanlar ve aslan avlama sektörü gibi bir sektör falan varmış buna dokundurmalar yaparak bitirdiler. görüntüler hayli iyi idi, müzikler de tatlıydı. aslanlar ile ilgili izlenebilecek belgesellerden kendisi.

--- spoiler ---

.güney afrika'da aslanları üretip sonra büyüyünce avlıyorlarmış. 5 bin adet esaret altında aslan varmış ve bu sayı çoğalıyormuş. büyüyene kadar turist, büyüdükten sonra da avcı çeken bir sektör yapmış adamlar. üstelik aslan etinden ve kemiğinden falan da yararlanıyorlarmış. nasıl bir sektörse artık...

.kevin abimiz, esaret altında aslan üretmiyormuş bir süreden beri. zaten koyacağı yer de yeterli değildi. para sıkıntılarını aşmış gibi. 2013 yapımı diye yazdı belgesel ve işler yolunda gibi. 28 tane aslanı var şimdi yanlış hatırlamıyorsam. sırtlanı ve leoparı da var. bir iki film falan daha çekmiş. onlardan da görüntü verdiler biraz. asıl belgeselcilerden destek alıyor olabilir. turist de kabul etmiyormuş. enteresan bir abimiz demek.

.neyse mesajlı kısımlar haricinde hayatına dair genel laflar ve aslanlar ile ilgilenme görüntüleri vardı. yüzlerine hava püskürtme ya da osuruk sesi çıkarması enteresan idi. yeleleri taranmış gibiymiş. tararken bunu söylüyor da neden acaba diyor ve güldürüyor bizleri.

.gökkuşağı olan sahnenin görüntüleri ve renkleri süperdi hakkaten. bir de bu belgeseli çeken elemanı da aslanlar arasında tutmuş gibi geldi bana. o eleman kimse kevin abimizden daha cesurmuş. tebrik ettik kendisini.

--- spoiler ---