1 Eylül 2014

The Dark: Nature's Nighttime World


gece çekimli diğer belgesellere göre oldukça kötü diyebilirim. kamera teknolojileri olarak iyi güzel de resmen koca bölümde hiç bir şey olmuyordu nerdeyse. anlatan tipler de pek oturaklı değiller. böyle belgeselcilik olmaz, nerde david abi nerde bunlar? allaha emanet çalışıyorlar, saçma sapan triplere bürünüyorlar. görüntüleri de doğru düzgün yakalayamadıklarını düşünürsek ciddi bir başarısızlık söz konusu ama yine de belgeselci ruhlarını çok da hırpalamak istemiyoruz. üç bölümü varmış, diğer bölümlerine denk gelir miyim? izler miyim? bilmiyorum. izlersem aynı kayda ekleyeceğimdir.

--- spoiler ---

.koca bölümde en ilgi çekici olay bir adet örümcek kardeşimizin ağlarını bacaklarında toparlayıp sanki bildiğin ağ atıyormuş gibi böcüklerin üstüne aniden saldırması idi. ne ara çözdü bunu nasıl becerdi insan garipsiyor hakkaten. araç kullanıyor bile denebilir ya ağlarını özümsemiştir herhalde. olayı çeken şen şakrak biyolog abimizi bir tanesi sokup da ölmese bari. üstelik bu abinin çektiği bölümlerde gece kamerası falan da kullanılmıyordu. ışığı almış gelmiş çekiyor. ne name yapıyorsunuz madem böyle olacaksa diye sormak istiyorum.

.leopar bekleyen sevgili teyzemisden hallice hatun da güvenliğini hiçe sayarak yakından çekim yapmaya çalışıyor. ilkin yukardan bir yer ayarlıyorlar, çekiyor iyi güzel derken sonra aşağıda bir çadır kuruyor ve onun içinden çekiyor. leopar gelince heyecanlanıyor falan, belgesele dahil olmak budur herhalde. tutsa yese karıyı hiç üzülmem o derece.

.köpek balığı ve neydi adı unuttum garip bir gece yaratığını çeken hafif yumuşak huylu bir eleman da saçma sapan heyecanlarda, kendinden yumuşak huylu canlımızı kıçının dibinden çekim yapıyor üstüne bir de termokamerası ile çekiyor falan. biraz zekasız bir durum tabi.

.maymunlarda takılan abimiz de çok neşeliydi, ağaçları gözlemlemek için maya piramitlerine tırmanıyor falan, geceleri çok iyi görmeyen uluyan maymunlar yanında bir de gecelere adapte olmuş primat varmış. evrim falan diyor öyle geveliyor bir şeyler. verdikleri bilgi bu kadar yani.

--- spoiler ---