29 Haziran 2012

Vidocq


yakın çekim kameralara ayar oldum çok kötü, burun üstü çekimler, aptal gibi tam ekran suratlar falan rahatsız etti fazlasıyla. özel bir teknikse allahından bulsun. sanatsa ben anlamadım bir şey. fonlarda az gidik gibiydi, gerçek mekanlar olmadığı pek belli oluyordu. bunlar haricinde az biraz güzel görüntüler görüldü. senaryo çok kötü denemez. oyunculuklar da pek iyi denemez.

--- spoiler ---

.katilimiz baştaki gazeteci imiş. biraz belli olsa da tam belli değil idi, saklamaları güzel. oturup kendisinin araştırması pek güzel değil. detaylar falan güzel değil. kim kime ne yapıyor çok belli değil.

.cerard emmi, iyi tabi her zamanki gibi ama yeterli değil. film onun üzerine kurulu ama bir şerlok değil tabi. bakire kanı falan saçma sapan bir şey. neymiş bakire kanı ile maske yapıyormuş oda insanların ruhunu emiyormuş falan hehe, komik bile değil.

.fantazikleri pek yandan olmuş, tam olmuş olan bir şeyi yok. dövüş sahneleri de pek çakma ne diyim. yine de akıcı tabi, izleniyor az. esas hatun baya iyi ama çok göremedik tabi dahasını bekledik bir fransız filminden. neyse buna da şükür.

--- spoiler ---