17 Eylül 2017

Baby Driver


nesine sekiz puan vermişler ki bu filmin? müziği filme yedirmiş, silah sesleri ve çeşitli efektler müziğe uygundu. tek takdir ettiğim olay buydu. bunun haricinde nesi varmış? hikaye desen bir iyi bir kötü, son desen bir gerçekçi, bir değil. tipler desen bir öyle bir böyle. aksiyonu yağ gibi aksın abi dersen sekiz puanlık film yine etmiyor ki? bir iki amerikan toplumu eleştirisi var, o mu yani? ben çözemedim. kevin spacey abimiz için desek yan roldeydi. esas roldeki tipin tipi tipliği kötü değildi ama üst düzey sayamayız. benden artık söz tükendi. öyle kaçmalı kovalamalı olsun, arabalar geri geri hızla gitsin, aniden dönsün falan isterseniz o vakit güzel film ama şöyle len müzikle nasıl bunları karmışlar diye izlerseniz o vakit ortalama bir film.

--- spoiler ---

.bari miks kasetleri muhabbeti daha çok olsaydı. bir defa gösterdiler, sonra sonra sesleri kaydetti diye yakalandı, oradan bir iki tane çaldılar. mevzu bu kadar oldu. üstelik sen o kadar mafyasın, soyguncusun, üzerinde kayıt cihazı var mı diye bakmaz mısın?

.kevin abimizin karakteri de olmadı. baştan beri çocuğun ağzına sıçan taraftı. yetenekli sürücü diye hayatını mahvetti, sonra o velet için kendini kurşunların önüne attı. neymiş efendim o da bir kez aşık olmuş. olmaz ki ama böylesi? daha temelli bir mantık gerekiyordu. olmadı.

.üstelik bir sürü paraya anasının kasedini istemesine de kayıtsız kaldı. kızı görünce yüreğinin yağları eridi. nedir şimdi ki bu?

.çeteyi değiştiriyordu hani? farklı adamları farklı kombinasyonla mı kullanıyor demek? bütün pislik zenci salağın başının altından çıktı, o olmasa böyle olmazdı. kızın restoranına gitmek falan neydi? işler çığrından çıktı işte.

.walking dead elemanı olsa o daha iyidi. o da sert davranıyordu ama böyle olmazdı. elemanın devamlı müzik dinlemesinden pek rahatsızlar. hikayesi de şöyleymiş. anası ile babası yolda araba sürerken tartışırken kaza geçirmiş. anası ölmüş, kulağında çınlama kalmış. o yüzden devamlı müzik dinliyormuş.

.güzel de araba sürüyormuş, böyle bizim kevin abimiz görmüş. elinden tutmuş. daha doğrusu onun mallarının olduğu arabayı çalmış. başı belaya girince de borcu olmuş. ödetmek için onun için iş yapmış. filmin ortasında iş bitince film bitmiş gibiydi. sonra zorla tekrar çalıştırdı ve olaylar karıştı işte.

.sonuna geldiğimizde yirmi beş yıl polislerden kaçsa çok daha mantıklı olurdu. gitti iki dakika teslim oldu. pek bir bey efendi kişilik olduğu için yirmi beş yıllık ceza beş yıla indi öyle de yattı çıktı, tertemiz oldu. bu nasıl son birader?

.müzik filmi deyince müzikle alakalı bir şeyler olsun diyor insan. pek olmadı. aksiyonun içine devamlı şarkı basmışlar, normal aksiyonda da basıyorlar. ne farkı oldu ki şimdi? tamam ritmleri uydurmuşlar ama daha fazlasını istedimdi.

--- spoiler ---