16 Ekim 2017

Spider-Man: Homecoming


fazla komedili, çok mizahlı olmuş. hani sen komedi filmi misin arkadaş? niye bu kadar kasmışsın ki kendiki? gençlik filmi olmasını falan es geçiyorum, zaten spiderman'in veletliği zamanlarını ele almışlar. şimdi kaptan amerika'nın bu film serisini devam ettiren kısmı varsa bilemiyorum. onla da çok dalga geçmişler, diğer taraftan demir adam şu bu, hepsi spiderman'den yaşlı mıymış? zaman dilimlerini de çok bilemediğim için ses edemedim. marvel amcamız ne derse o, filmde görünmekten fazlası, konuşuyordu. ilerde kahramanlardan birini falan oynayacak herhalde. çok da abartmasalar, bu mizahı da tadında bıraksalar iyidi. sesler görüntüler iyi sayılmazdı, hikaye de öyle. işte mizahının bir kısmı eh işte, diğer kısmı çok zorlama. geri kalan da öyle vakit öldürmelik bir süper kahraman filmi. kendilerini eleştirecek gibi yapmışlar ama eleştirmemişler.

--- spoiler ---

.diyor ki sevgili esas kötü, bu zengin tipler her şeye kılıf buluyor. biz masadaki kırıntılar ile yetiniyoruz. bırak bunları falan filan. aklını çelmek için değil de binayı yıkmak için vakit kazanıyormuş. çelse iyi olurdu aslında ama spiderman'i baya bir mal tip yapmışlar, hiç beğenmedim.

.daha may genç iken, ta o zamandan gelen geçen sulanıyor. öyle bir geyik. tony stark işleri büyütmüş. en son avangers sonrası olması lazım, şehre bir uzaylı saldırısı olduydu. havada süzülen sürüngen gibi bir şeydi. onu yenmişlerdi. iyi güzel derken bunlar hurdaları kaldırma kısmından başlattılar filmi. hurdalar için anlaşmış abimizin elinden anlaşmayı bozarak alıyorlar. kalan uzaylı teknolojisini bir kurum alıyor.

.bunlar da ellerinde kaçırdıkları bir kaç parça ile insan teknolojisi ile uzaylı teknolojisini birleştirerek silah yapıp mahallede satmaya başlıyorlar. ha bunu nasıl tespit edemezler? nasıl büyükler buna el atmaz?

.bizim velet spiderman olayara el atıyor. ilkin banka soygununda karşılaşıyor, sonra silah satımı, derken soygunlar moygunlar. en son da avengers uçağını kaçırma girişimini engelliyor ve film öyle bitiyor. aksiyon hikayesi de hepsi bu yani.

.kafasına göre giysisini şişko bilgisayar başı arkadaşı ile hackleyince tony abimiz giysiyi bundan alıyor. o da kendi giysisi ile avengers uçağında öyle esas kötüyü engelliyor işte.

.çok abartılı sahneler vardı. örümcek adam bir yere kadar yani, nasıl yaralanmaz? üzerine bina çöküyor kaldırıyor. yüksek irtifada uçak üzerinde takılıyor. patlayan uçak motorundan geçiyor, yuh yani daha neler. biraz abartmışlar, kekini de kabartmışlar. ziyan olmuş.

--- spoiler ---