24 Mayıs 2012

Die Tür


beğenmedim a..., müzikler güzel, tipler falan güzel ama sanat filmlerinin saçma sapan senaryo sıkıntısı meselesine heba olmuş gitmiş o kadar emek. 

--- spoiler --- 

.bi kere komşu karısı daha çirkin, mantıksız yani durduk yere gidip onu düdüklemesi. tamam bunu geçelim yaptıkları seçimlerin ya da hataların sonuçlarına katlanmayan insanlar bir kapı bulmuş geçmişe dönüyor falan. tamam mesaj yerinde falan filan iyi de a... öldürmek neyin nesi? yerlerini almak yerine hepsi ihtiyaçlarını olanı alıp diğer tarafa gidebilirler idi. 

.ha zaman paradoksuna zaten hiç girmemişler. mesaj daha önemli olduğu için 5 yıl önceki kendini öldürürsen zaman çizgisinden silinirsin falan gibi bir şey dememişler. geçmişe gitsen de büyük babanı öldürtmez evren diyorlar tabi bir de paralel evren muhabbeti çıkartıyorlar buradan ama tabi film bunlara hiç girmemiş. 

.iyi tamam sanat için bilimi s.ktir et, bir fantazik iş yaptın diyelim bunun arkasında dur. neden çocuklar iki dakka da fark ediyor mesela. bir açıklaması yok. sonra ne bileyim bir tane adam mı güvenliğini sağlıyor geçişin. o da çok çakma. 

.sıkkınlıklardan sıkkın geçişler var valla içimi sıktı sadece. sonu da hiç güzel değil şöyle ki; ulan bunlar yaşlanıp 5 sene geriye geliyor karı koca. 5 sene önceki halleri de 5 sene sonraya gidiyor. hay allahın işine bak. niye gönderiyorsun? aynı karıdan iki tane de güzel olur aslında. sonuçta baştaki şişko adamı öldür geçişi de kapat bitsin gitsin. 

.ama tabi verilmek istenen mesaj var. bunlar 5 sene geriye gelip, tekrardan bir olup bir hayat kuracaklar. hani hatalarınızdan ders alıp önünüze bakın geçmiş ile çok uğraşmayın falan demişler de a.ına koyayım niye senaryo ile uğraştırıyorsun. ver 2 dk da git mesajını. anlamıyorum bu sanat filmlerindeki olayı zaten. madem sanat yapacaksın senaryolu yap. madem senaryo umrunda değil hiç uydurma. 

.öyle yarım yamalak az uyar, az uymaz. işlerine göre takılırlar. zaten ilk kendi ile karşılaşıp öldürme sahnesi falan da çok saçma sapan idi. neyse fazla deşmek göz çıkarır. gözlerim yoruldu. yeter bu kadar. 

--- spoiler ---