2 Haziran 2017

A Cure for Wellness


izlerken bolca sıkıldığım için puanını düşürdüm, iki buçuk saate ne gerek varmış ki? çok daha akıcı bir şekilde anlatabilirlermiş. bir yerden sonra korku filmi saçmalıkları, burnunun dibindekini görmemeler, esas eleman da hiç olmamış. esas kız da hiç olmamış. bir tek esas kötü iyidi, onu da oa dizisinde benzer bir rolde gördük aslında. adama bu doktor rolleri pek yakışıyor demek. aslında filmi pek güzel çekmişler, müzikleri de hoş, kendi melodisi falan var. film bittikten sonra insan mırıldanıyor ama işte olmayınca olmuyor. madem bu kadar güzel çektik niye uzatmayalım demişler. salak saçma enseste bağlamayan film arayacağız yakında, her filmde de bağlanmaz ki arkadaş. ne alaka yani?

--- spoiler ---

.bir kere filmin ta en başında adam su iç diyor, sular şifalı diyor, buranın rakımı yüksek su iç diyor, buradan da anlıyoruz ki suda bir bok var. bunu bir insan evladı nasıl anlayamaz da ağzını kocaman açıp su içer? üstelki ta en başta suyun içinde minik kurt bulduğu halde.

.esas olay yine sonsuza kadar yaşama meselesiymiş. yılan balıkları mı ne bulmuşlar onunla insan damıtınca çıkan esans ile uzun yaşıyorlarmış. babası mı nedir? önceki eleman (lan yoksa önceki elaman da mı kendiydi, karıştırdım biraz ya neyse) köylüler üzerinde denemiş, köylüler de mekanı yakmış. sonra da zenginler için mekan haline getirmişler.

.hani finans sektörü, kalp krizi, sağlık guruları, saçma sapan işlere biraz gönderme yapıp eleştirse neyse diyeceğim de, üstü kapalı artık burada insanları gönüllü olarak tutuyoruz, onlar da iyileşmeye geliyor diyor.

.en büyük ikinci saçmalık da bu, elemana balıkları ağzından boruyla basıp, transfer bilmem ne merkezine aldıktan sonra aklını geri alamaması lazımdı. annesinin verdiği oyuncakla aklını geri kazanıp kızı kurtarıyor. olacak iş mi? madem öyle bu zamana kadar nasıl bir tane insan kaçmamış? 

.filmin genel hikayesi de, iki büyük finans şirketinin birleşmesi. hırslı bir genç çalışan arkadaşın ortaya çıkan yolsuzlukları kapatmak için bir tane günah keçisi bulmaya bu tesise gönderilmesi. tesisteki şirketin kurucularından adam da saçma sapan bir mektup yazmış, onu okuyorlar. geri getirmeye gidiyorlar ve olay gelişiyor.

.kendisi aynı mektubu yazarken aydınlanıp iki dakikada kızın yanına damlamıştı, her türlü saçma. aynı şekilde kızı kurtarıp şirketi boş vermesi de saçmaydı. hele salak salak gülüş neydi? içine aldığı yaratıklar düşüncesini mi değiştirdi? bu kıza takıntı haline mi getirdi? sonraki film için falan mıydı? saçmaydı işte her neyse.

.gizemin tam hali de işte adam yüzünü değiştirmiş. kızcağız kendi kızıymış. bir de ondan üremek istiyormuş. başlarda annesi olan kız kardeşi de isteksizmiş ama sonra zevk almaya bakmış. nasıl bir manyaksa işte bir gerekçe bulamadan salak saçma ensest muhabbeti kaktırıyorlar, neymiş nesli temiz tutmakmış, diğerleri olmazmış. bu ne lan? 

.sonunda kız kürekle babasının kafasını yarıp yılan balıklarına yem ediyor, tesis tekrar yanıyor. böyle de bir bitiş uygun görmüşler. kurul da toplanıp gelmiş. ulan kaç gün önce aradı sizi, bir bok olduğu belli. gidiş vakti belli, insan yetkililere haber vermez mi? 

.ha bir de salak eleman ortada bir gariplik olduğunu fark edip kasabanın güvenlik görevlisine gidiyor. madem bir durum var tüm kasabayla ilgili olacağını anlamak zor mu? internet falan da mı yok? at birine bir şey, çağır dışardan polis molis, öyle işte olay olsun sadece.

--- spoiler ---