3 Eylül 2017

Round Planet


adamlar komik bir belgesel yapalım demiş. komik de olmuş. görüntüler falan güzel de sunucu bir harika konuşmuş. yetmemiş türkçe dublaj yapan abi de hakkını vermiş. hem güldürdüler, hem izlettiler. imdb ve bölüm bilgilerine erişemedim. yeni bir program olabilir ya da şakalı komikli bu işi kimse ciddiye almamış olabilir. artık günahları boyunlarına. maymun kardeşlerimizle böyle umarsızca dalga geçmelerine pek alındım, adamlar bir yerden sonra kendileriyle de dalga geçmiş, güzel olmuş aslında. sekizinci bölümü izlemiş olmalıyım, en azından öyle yazıyordu. artık oradan devam ederim. kaç tanesine denk gelirim artık nasip kısmet.

e08:

--- spoiler ---

.ilkin kendi ismini görünce heyecanlanıyor. sonra bölüm ismi ile dalga geçip düzenliyor. tıkır tıkır sesler, afrika müzikleri basmalar ile dalga geçmeler derken oha diyorsun bir yerden sonra. lan bu nasıl belgesel? komik işte. hakkaten iyi yani bu açıdan.

.belgesel olarak çok fazla bir şey vermiyor ama amaçları da o değil zaten. gorillerden, şempanzelere, oradan bonobo ve orangutanlara geçip bir şeyler gösterelim demişler. ana fikir en yakın hayvan akrabamız olması. dna'mızın şu kadarı benzer ama muzla da şu kadar benzer deyip espirili, düşündürücülü laflar patlatmalar.

.başka bir maymun türünü yiyen sert mizaçlı tipler vardı. onları başka belgeselden de tanıdıydım. adamlar o kısımları hızlandırdı bile. iyi görünmüyor tabii. bak aklımda kalmış.

.en fazla bonobo ile dalga geçtiler ama genel olarak iyidi. hele yazık orangutan kardeşlerimizin bir milyon yıldır evrimle ancak başını yaprak ile kapatmayı öğrenmesi, çok ağırdı hakkaten.

.bonobo ile daha ne dalga geçsin? programın başında cinsel şakalı içerik olabilir bile yazıyor, hak ettiler tabii. kameraman bonobo'lardan öğrenecek çok şeyimiz var demiş, ekipte de sessizlik olmuş.

.neyse bitiyor bölüm, kamera arkası gösterecek. planet earth ve benzeri serilerde kamera arkası görüntüler vardı. onlarlar falan da ağır şekilde dalga geçerek bölümü bitiriyorlar. kendi görüntüleri kendilerini çekmişlerdir herhalde ama ekip arkadaşlarıyla falan dalga geçiyor. maşallah.

.bir de gümüş sırtlı goril kardeş ve sevgilisi vardı. güzelce sevişirken veledin teki geliyor. işi bitiyor, dönüyor sırtını yatıyor. adam da bunla fena halde dalga geçiyor, tutuyor seslendiriyor. dişi gorilin bakışı da dişi yakarışı gibi, komikti.

--- spoiler ---