23 Haziran 2014

Enchanted


hafif komiklikli bir acayip aile filmi olmuş, daha iyi bir film bekliyordum. masal kahramanları ve genel masallara bakışı biraz farklı ama yine de başı sonu belli, gidişat biraz belli, sonda ufak tefek değişiklikler olsa da her şey belli. müzikler fazla sıradan, hafif kafa ağrıtan cinsten, müzikal kısımları da idare eder tarzda. süresi boyunca izlerken pek sıkmadı, esas hatun da hoş olduğundan herhalde, öyle izledik geçti bitti, can sıkıntısı olmasa böyle de iyi geçmezdi herhalde. ilk çizgi film edası ile başlıyor film bu arada...

--- spoiler ---

.ilk saçma bulduğum kısım kötü kraliçemizin neden hala giselle'e bulaştığı oldu. başkasını seviyor işte, prens ile bir alakası kalmadı, taht için bir tehdit oluşturmuyor. gerçek dünyaya gelip başkasını sevdiğini görünce avuçlarını ovuşturup gitmeli belki hani karı değişimi gibi bir şey yaptıklarından yerine geçen kadının peşine düşmeliler idi. o yüzden hiç olmadı bu kısmı.

.bundan başka ayrıntılar da o kadar iyi değildi, kredi kartını alıyorlar takılıyorlar falan sonu bile yok. pat diye baloya denk geliyorlar adam ehe mehe yapıyor ama danslarla takılıyor falan, çok abartı olmuş hep buralar. hayvanların temizliği falan hadi komik falan da en son dışarı atma sahnesi nedir öyle hehe, tekmeleyerek fare kovuyor, olaya gel.

.bir de son öpücük meselesi var, her şey iyi güzel en son prens öpüyor kurtarıcı edası ile olmuyor fala şakaya vuruyorlar. sonra ben yapamadım bir de sen öp diyor. bizim adamın sevgilisi de öp diye arkadan tezahurrat yapıyor. tamam hayat öpücüğü kıvamında da uyandıktan sonra da öpüyor falan. bir acayip iş, böyle eş değişmeli aile filmi mi olur diye insanı düşündürüyor.

neyse bunların haricinde son kısımda adamı tutma meselesi fena değildi. kadın erkek eşitliği yapmış oldular. sincabın da bir türlü bir şey yapamaması iyi olmadı. daha akıllı bir şey bekilyorduk sincabı, sessiz sinema falan da eh işte biraz gülümsetti. türünde komedi varsa kötü de yoksa fena değil diyelim.

--- spoiler ---