27 Mayıs 2015

Starry Eyes


esas hatunla hoşlaşınca film hızlı geçiyor, öyle tam korkutan bir film de değildi üstelik. araya ağır laflı dialoglar sıkıştıralım demişler. hayatını beğenmeyen bir kızcağızın meşhur olma hikayesi gibi aslında da sonunu fantastiğe bağlamışlar. filmin üçte ikisi normal gerilim gibi geçiyor, kalan kısmı kanlı irinli bir hale dönüyor. amerika haricinde bir parmak vardır filmde dediydim de belçikaymış o da... tematik müziği de öyle çok iyi değil. her şeyleri ortalama işte filmin ama bir iç gıcıklayan hali var, herhalde esas hatundandır. değişik sahnelere daha çok odaklansaymışız iyi olacakmış da üstünkörü geçtiler. öyle yarı acayip korku filmi izlemek istenirse işe yarayabilir.

--- spoiler ---

.bir yerlere gelen adamlar kadınlar mutlak bir muamele çekmiştir manasını çıkartıyorum bu filmden. kendinden kurtulma, daha büyük oynama, kendini bırakma falan derken yaşlı abimiz kızı kandırıp da şeytanın içine girmesine izin verdiği an bildiğin üfürükçü hoca gibiydi. kadından faydalanıyor falan iyi güzel de erkeklere ne yaptılar acaba?

.esas kızımız garsonluk yapan ama büyük hayalleri olan bir kızcağızdır. film seçmelerine katılır devamlı ama başaramaz. kabuslarında elemelerdeki tutukluğunu görür. derken son mülakatta hani oynadı gibi gösterirler ama sonra biz sizi ararız tonlaması ile olmadı dedikleri vakit, tuvalette saçını başını yolmaya başlar.

.böyle de bir huyu varmış hanım hanımcığın, bunu gören seçmelerdeki hatun bunu bizim yanımızda da yapsana der ve oradan rol kaptığını düşünür. arızalı arkadaşları vardır, devamlı çemkiren laf sokan kız. yönetmen tripli bir elemen, kendi halinde çalan takılan başka bir eleman ve sevgilisi ve en yakın arkadaşı kız. kalan kısımlar bu saçma ortamın içinde geçer.

.filmin isyanı dandik ortamına baş kaldıran hatunun halidir aslında da kime bu numaralar onu anlayamadım. film yapımcısı abimiz her taraf aynı, orjinalite yok diyor. etrafındakilere laf ediyor ama kendisi de işte hafif fantastik ögeleri olan bir cemaat filmi çekmiş gibi bir şey oluyor. 

.eski hayatından kurtulmalısın falan diyor kadına, beynini yıkıyorlar. bir sürü saçmalık oluyor. hastalanıyor saçlar gidiyor falan öyle gömüyorlar iyi güzel ama nedir yani mesele? yeniden doğmak dediğin bu mudur? insan öldürmek geçmişini mi öldürmektir? basitçe uzaklaşsa olmuyor muydu? abartacaklar ya abartsınlar madem. bıçaklama sahneleri çoktu son kısımda. bir türlü ölmüyorlardı. dambılla beyin patlatma da fena değildi.

.kızcağızın halini arkadaşlarına söyleyen en iyi arkadaşı da sona bıraktı. onu daha bir acılı öldürmeliydi belki güveni boşa çıkartan tip oydu. hani zaten seçmelerde soyun demelerinden devamı anlaşılıyordu. test etmeli, sınavlı filmler açısından bakacak olursak pek bir test de yoktu aslında. sadece insanın dönüşüm geçirmesi gibi bir olaydı.

--- spoiler ---