28 Aralık 2017

Bright


güzel başlıyor, güzel gelişiyor ama son kısım hiç olmamış. ona rağmen gelişmeler gerçekçi olmuş diyebiliriz herhalde. yüzüklerin efendisi serisine pek vakıf değilim, bir iki filmini izlediydim herhalde. onun dünyasını yeni dünyaya getirme fikri güzel aslında, fantastik hikayeyi o şekil değil de gerçek hayatın polisi şeklinde devam ettirmeleri de iyi olabilir ama bir yerden sonra gereksiz uzatmışlar. gereksiz aksiyon olmuş. öyle gitmiş işte. müzikler fazla zenci, kasten yapmışlar ama bir yerden sonra bayıyıyor. güzel bir şeyler olabilirmiş de yarım kalmış hissiyatı ediniyor insan. üstelik film bitişi dizi sezon finali gibi, esas bahsettikleri olaya çok sonra geleceklermiş gibi bırakıyorlar.

--- spoiler ---

.orklar, elfler hepsini duvar yazılarından öğreniyoruz. karanlık lord gelecekmiş. burada kimin geldiğini çok anlamıyoruz. inferni'ler var. ışığın koruyucuları da var, bir sürü tip var ama çoğun doğru düzgün girmiyoruz bile.

.esas olay polis teşkilatı. will smith burada deneyimli bir polis. tuttuğunu indiriyor. film başında üzerine direkt gelen ateşten kurtuluyor. ortağı da polis teşkilatında bir ilk, ork'un teki. sevimli bir tip. yarı ork'muş. safkan olmaya çalışıyor, cesaretle dalıyor.

.tekrar devriyeye çıkıyorlar. bir binada asa'yı buluyorlar. bir tane inferni'den dönmüş kızcağız var. karanlık efendiyi çağırmaktan kaçınmış. bir sürü insan ölecek diye böyle bir güzellik yapmış işte.

.diğerleri de onları avlıyor. bu inferni manyakları fazla hızlı. üzerine ateş eden tipleri bile kesip biçiyorlar. kaçmaca kovalamaca başlıyor.

.tabii ilkin kirli polislerde başlıyor. asa'nın bulunmasından sonra polisler kendilerine almak istiyor. will smith olaya karşı çıkıyor. ortağını öldürecekmiş gibi yapıp hepsine dalıyor. öldürüyor hepsini ama tüm mahale duyduğu için hepsi toplaşıp asa'yı almaya karışıyorlar. herkesler peşindeyken de uzun bir kovalamaca ile geçiyor film.

.arada bir yerde bir insanın bright olma şansı milyonda bir diyorlar, ona geliyor muhabbet. yani filmin yarısından itibaren will smith o asayı elleyeceğe getiriyoruz ama filmin son dakikalarında elleyebiliyor, o da ölümden dönen inferni'nin bunları tam öldüreceği sırada gerçekleşiyor.

.derken asayı kullanıp günü kurtarıyor. esas iyilerden ölen olmuyor. büyülerden sorumlu fbi'de bunları sorguluyor. şapşik ork herşeyi anlatıyor. will smith de üstü kapalı hikayeyi anlatıyor. asa olayını böylece kapatıyorlar. görevlerine iade ediliyorlar ve bitiyor.

--- spoiler ---