2 Ocak 2015

The Judge


uzun zamandır sade drama izlemiyordum, iki saati geçkin süresiyle de bodozlama izlemiş bulundum. fena değildi, abiler ağır bir baba oğul ilişkisi filmi yapalım demişler. insan etkileniyor dialogların bir kısmından, olayların duruşmada halledilmesi de enteresan olmuş. hem dava sahneleri sevenlere, hem baba oğul ilişkilerindeki aile dramı sevenlere hitap eden bir film yapmışlar. müzikler tatlı, görüntüler hoş, oyuncular da fena olmamış. bates motel'in norma'sı da vardı filmde.

--- spoiler ---

.ağır dedemiz, ailede bile kendine yargıç diye hitap ediyorlar. ayak uzattırmıyor yanında, o derece türk usulü bir baba imiş. vakti zamanında bir tane davada serseri bir tipte oğlunu görüp merhamet etmiş ama merhamet maraz doğurmuş, eleman gitmiş kızın tekini öldürmüş. bundan yirmi yıl sonra da yargıcımızın karısının ölümü ardından kendisi ile bir markette rastlaşıp araba ile ezmiş.

.ezmiş mi? birinci derece cinayatten suçsuz bulundu ama ikinci derece cinayetten suçlu bulundu. kasten öldürmemiş yani? ulan adam öldürürdüm diyor, tüm kanıtlar araba ile ezdiğini gösteriyor ama kasten öldürmemiş dediler ve 4 yıl ceza verdiler.

.tabi ceza da saçma geldi bana, ileri seviye kanser hastası birini nasıl cezaevine atıyorsun ki? sayılı günleri kaldığı ortada,  7 hatfa mı ne dediler, o kadar vakit sonra hapsaneden çıkardı babayı. bu kısmı pek olmadı yani.

.itibar meselesini de çok anlamadım, itiraf edince mi itibarlı olacaktı? kafa gidik davalara baktığını ortaya çıkmayaınca mı itibarlı olacaktı? yoksa hapse düşmeyince mi itibarlı olacaktı? adamın başına hepsi geldi nerdeyse ama hala itibarsızlaşmadı. nasıl olduysa artık.

.en iyi sahnesi baba oğul hesaplaşmasının mahkemede yapılmasıydı. savcının da itiraz etmemesi fazla duygusallaştığını gösteriyor herhalde ne bileyim. sana bakınca da onu gördüm demesi, babanın oğlu açısından söyleyeceği en kötü sözler arasına girebilir.

.norma bates hatunu da yardımcı roldeydi, esas abimiz bunun kızına çakınca ilkin ulan alttaki hikayede bir de kasıtsız ensest mi yapacaklar dedim de abisinin çocuğu imiş, yeğenini halletmek de pek masum değil ama bardaydık, karanlıktı, ıslaktı falan filan diyor. çocuğun yaşındakileri becermezsen böyle bir risk de olmaz tabi. öyle de bir garip olay katalım demişler.

.sorgulamalar ve avukatlık işleri çok başarılı değildi, hukuk herkese lazım tadında laflar fena değildi de öyle çok alengirli bir savunma konuşması dinleyemedik.

--- spoiler ---