7 Mart 2018

Jumanji: Welcome to the Jungle


eğlenceli film ama müziği çok kafa ağrıtıyor. adamlar şu standart aksiyonlu, maceralı film müziklerinden nasıl bıkmadı anlamıyorum. her seferinde yeniden de yaptırıyorlar, koskoca orkestraları bunlarla uğraştırıyorlar. baktığın zaman hepsi aynı, bir numarası yok. filmin minik zenci karakteri komikti, diğerleri eğlenceliydi. sakallı komik şişko eleman da fena değildi. eskiden daha komik olabilir ya şimdi idare etmiş. jumanji hikayesine sadık kalsalar daha güzel olacakmış ama mevzuyu ormana götürmüşler. belki bunu bir geliştirme olarak alabiliriz, bilemedim artık. son kısmı pek tatmin edici değildi. giriş gelişmeyi daha çok beğendim. zaten aksiyonun dibine vurdukça artık görüntüleri render edememişler öyle yarım yamalak kaktırmışlar gibi. jaguarlar falan kötü görünüyordu, doksan filmindeki hayvanlar gerçek miydi ki?

--- spoiler ---

.oyun tahtası sahilde bir yere düşüyor, oradan adam oğluna getiriyor. oğlan da atari manyağı, bakıyor oyuna modası geçti diyor. sabahına pat diye atari oluyor. jumanji'nin böyle güzellikleri böyle aksiyonları var.

.iyi güzel ama atari içine çekilmek yerine oyunu gerçek dünyaya getirmeleri gerekiyordu. en azından orijinal filminde böyle olmuştu. onun yerine oyuna götürüp, avatar verip onun üzerinden geyik döndürmek istemişler.

.aslında fena olmamış, en başta inek oğlan kaslı adam. iri zenci, minik zenci. popüler kız şişko sakallı profesör. utangaç kız da dövüşçü kız olunca bir komedi oluyor zaten. özel hünerleri, zayıf oldukları konular falan da eklenince iyice cümbüş oldu.

.minik zencinin bedeni ile dalga geçmesi, çantası ve tabii kek yeyince patlaması güzeldi. bunun haricinde devamlı bir sesini duyduk. susmak bilmedi.

.esas kaslı karakterin liderlik konuşması efektini beğendim. diğerlerinin çok da özel bir tarafı yoktu ama destekleyici karakter olarak koymuşlar. tabii dövüşçü kızı da ihmal etmemişler. özel kıyafetler, ormana uygun hepsi.

.oyun hikayesi de güzel değildi. esas kötü vinyl dizisindeki esas tip. ne diye elması almış, oyundaki amacı neymiş? gerçek dünyayı etkiliyor muymuş? açıkladılarsa ben kaçırdım. mevzu sadece kovalamaca ve görevi yerine getirmeye indirgendi. salak saçma bilmecelerle de iyice baydı.

.en sonunda elması yerine aşırı dozda bir aksiyonla yerine koydular. neyse ki havadaki insanları tutaları var. böyleyece oyun bitti, herkes evine gitti. 20 yıl önce gelen ilk atari oyuncusunu da kendi zamanına yollamış. popüler kız bu oğlana yazılıyordu, onun yerine evli ve çocuklu adamla karşılaştı. üzüldüler falan derken hepsi mutlu oldu. yarım yamalak bir rol için de tom hanks'in oğlunu oynatmışlar. çok ayıp olmuş.

--- spoiler ---