6 Şubat 2013

La horde


tipler fena değil ama senaryo götüm gibi, gördüğüm en embesil zombi filmlerinden kendisi.  fransız abiler değişik mi yapalım demiş? şiddeti mi vurgulamaya çalışmış? altında büyük anlamlar aramamak mı lazım? bilemedim. görüntüler falan idare eder, sonuç olarak fazla bir şey beklememek lazım filmden. 

--- spoiler ---

.depar atan zombiler var kafasına sıkmayı bir türlü anlayamayan beyinsiz karakterler yapmışlar. kaç sefer kafaya sıktıktan sonra öldü ama hala bacağa gövdeye sıkıyorlar, dedim artık kasten yapıyorlar, bir şeyleri vurgulamaya falan çalışıyorlar ama ne bileyim yine de saçma.

.cengaver elemanın zombiler arasına dalışı, araba üstünde zombileri biçmesi falan güzel olmuş, orada da kasıt var da yine de güzel görünüyor. bunun haricinde pek iyi bir yeri yok senaryonun.

.ilk adamın tekinin cesediyle başlatıyorlar. şiddet pornosu mu deniyordu neyse işte çat diye film burdan başlıyor. sonra bu adamın intikamı için çetenin mekana gidiyor bizim polis emmiler, daha kapıyı bile açamadan saçma-komik bir şekilde kurşunu yiyor bizim polis başı.

.sonra olaylar zombili meselelere geliyor, iki konu kel alaka şeklinde yani. ne alaka, ha bunlar iş birliği yapıyor binadan kurtulmak için falan da bunun için böyle saçma bir senaryo yazılır mı arkadaş. en sonunda da kadın ve zenci baş kalıyor. kadın intikamını alıyor. film de bitiyor. 

--- spoiler ---