21 Nisan 2016

The Mortal Instruments: City of Bones


pek bir ergen filmiymiş. bu kadar ergen filmine o kadar oyuncu ve şu kadar para nasıl dökmüşler insan hayret ediyor. görüntüler falan hoştu, ölümcül oyuncaklar demişler. hakkaten güzeldi aletleri de ne bileyim senaryo yok hükmünde. resmen sonraki adımı tahmin ediyorsun. bir şey olduğu da yok. habire müzik basmışlar zaten. esas kötünün ne yapmaya çalıştığını anlayan beri gelsin. saçma sapan ama akıcı, devamlı bir aksiyon, dövüş, kovalamaca. durağan yerlere ergen yavşaması koyalım demişler ve yetmemiş durun siz kardeşsiniz diye de eklemişler. hay allah insan gülüyor artık.

--- spoiler ---

.ortalığa bir sembol çizip duran kalın kaşlı öyle vasat tipli bir kızın hikayesi ile başlıyor. ana karakterinde lena headey var. ilkin insan şaşırıyor ama küçük bir rolde oynamış. filmin sonuna kadar yatıyor ondan sonra. 

.neyse efendim, bu kızcağız simgenin götürdüğü yere gidiyor. başına olaylar geliyor. bir tane gece kulübünde adamın tekini öldüren sarışın bir elemanı görüyor. korkuyor falan ama neymiş o gecelerin avcısı mıymış neymiş? öyle bir bok işte. 

.gotik motik diye dalga geçiyorlar kendi aralarında, dalga geçen tip de zaten misfits'in komik elemanı. kendisi vampirler tarafından ısırlıyor ama bir şey olmuyor. neyse ki o kadar saçmalamıyorlar.

.kase diye bir şey arıyoruz işte. ararken bu misfits elemanını kaybediyoruz. onu geri alıyoruz. kaseyi alıyoruz esas iyi adama veriyoruz. o da esas kötü adamla işbirliği yapmışmış. esas kötü adam haliyle babaları çıkıyor. sarışın oğlan ve esas kız da kardeş çıkıyor. bunun öncesinde hafif öpüşüyorlar. enstitü'nün en romantik yerlerine götürüyor kızı. ne bileyim keser misin? sabaha mı bırakırsın?

.esas kötümüz kase ile yeni tür yaratmak istiyor imiş. gölge avcısı (gece avcısı değildi tabi) nüfusu azalıyormuş. saf ırk yaratacakmış. iblislerle falan işbirliği yapmış da esas kötüsü bu kadar fason olan bir filmden zaten insan bir şey beklemiyor. tip yine tanıdık, saç baş falan zaten bir yerden araklama gibi.

.babasına karşı geliyor sarı oğlan, bir yerden sonra kızı kurtarıyor. enstitü'ye girmiş şeytanlara kalkanları geri açıyorlar. esas iyi kabul edilen evden çıkamayan abimiz de sherlock'tan mıydı neydi? tanıdık bir tip. o tekrar iyi olmaya karar veriyor herhalde.

.araya büyücüler, gay oğlanlar ve vikingler ve straindeki yapılı abimizin ortalığı kesip biçmesini falan da eklemişler ve film bitmiş. gerektiği vakit mühür bulup büyüler falan yapıyor esas kızımız, ortalığı falan büyü ile topluyor. kupa desen kağıdın içinde. hala ne işe yaradığı belli değil. devam filmini falan düşünmüşler herhalde ama ömürleri vefa etmemiş. daha da bu kadroyu toplayamazlar zaten.

--- spoiler ---