11 Mayıs 2014

Robocop


filmi izlerken pek sıkılmadım, normal hikaye ile alakası olmayan şeyler de yaptılar sanki. eski robocop abimizi kesinlikle daha çok beğenmiştim. bu robocop rolündeki eleman filmin en olmamış kısmı idi. görüntüler ve aksiyon sahneleri fena değildi, müzikler idare eder idi. arada gaz müzikler duydum diye hatırlıyorum. hikayesi ve sonu da tamamen tahmin edilebilir şeklinde yapmışlar. kolay izlenir öyle çerezlik bir film olmuş işte.

--- spoiler ---

.amerika muhabbetlerinden başlayayım (yani propaganda ya da eleştiri artık fark etmez), gereksiz olmuş tabi. gelecekte bir dönem robotları deniz aşırı ülkelere (ne hikmetse irana tabi hehe) yollamışlar dünyayı parmaklarında oynatıyorlar. hep de güçlü onlar ama kendi insanlarının canları çok mühim ya tetiği çekecek kişinin insan olması ile ilgili bir yasa yapmışlar. filmin esas konusu bu aslında.

.her şey iyi güzel ama beyin meyin de olsa alex'e yaptıkları dopamin seviyesi ile oynamaları ardından zaten bildiğin makina gibi oldu. özgür irade yanılsaması diye laf kalabalığı yapmasınlar işte. adam insandan daha çok robot gibi davranmaya başladı.

.ha zamanla programına aykırı işler de yapabildi, bu da insanlığını kaybetmemenin önemine vurgu olsa gerek. bunu nasıl başardı, içinden pek göremedik. bilgisayar kurdu bir eleman da değildi ama karısının önünü kesip çocuğundan bahsetmesi ile beyinciğinde bir gıdıklanma olmuş olması gerek herhalde.

.orjinal hikayede robocop abimizin arabasına bomba mı koyuyorlardı? sanki pusuya düşürüp her tarafını delik deşik edip ellerini kollarını falan kesiyorlardı üstelik. öyle ağır kanlı bir sahne hatırlıyorum. bu filmde tek el sağlam, akciğer ve beyin sağlam gerisini kesip atıyorlar. bu da garip geldi bana.

.insani robocop meselesi başta makina ile kapışması ile işe yaramaması fikrini de güzel aşamadılar. zaten amaç insani olması değil miydi?

.dexter'ın bakıcısı sevgili hatun vardı. hayalet avcılarından abimiz kötü rolde idi. gary oldman abimiz ise yine iyi idi. sonunda pek iyi bağlamadılar ama günü kurtaran vicdanlı doktor olmuş oldu sonunda.

.bir de sunumdan mıydı? maskeden miydi neydi? siyah kostümlü robocop'un maskesinin ışığı kare kare gibiydi. sonunda metalik rengine döndü iyi oldu. siyah ninja gibi dolanıyordu piyasada.

.ha bu arada gitar çalan abimizin elleri sahnesini de pek beğendim. hem çaldığı güzeldi, hem üstüne duygu yoğunluğu meselesi ve parmakların animasyonları pek güzeldi.

--- spoiler ---