21 Mart 2013

Ajeossi


etkileyici sahneleri bol, güzel de çekmişler. acayip acayip güzel geçişleri var. bazı bölümleri ağır akıyor ama iki saatin hakkını veriyor. müzikleri de hoş, duygusal kısımlarda tekrar eden bir müziği ayrıca hoş. esas oğlan pek iyi oynamış. resmen kaptırıyor insan karakterine. saç modelleri apaçi modeli olmuş, güney korede pek moda galiba onu bilemedim hehe.

--- spoiler ---

.kapattığı gözü beyaz kalmış, diğer kısımları esmerleşmiş bir apaçiye asker tıraşı yapılmış resim vardı onu hatırlatıyor bu model hep. adam bunalımlardayım diye koyuvermiş saçı ama bir taraf uzamış diğer taraf uzamamış herhalde hehe. neyse modeli o tabi, sonra işler gelişince klasik tıraş olma sahnesiyle adam gibi tıraşını oluyor. bir de mermi bir santim üste gelse ölürdün geyiği yapıyorlar.

.bunlar haricinde süper ilerliyor konu. ailesini kaybetmiş eski bir istihbarat ajanı, bağlanmaktan korkuyor ama şirin mi şirin, yakın mı yakın bir komşu veledi buna takılıyor. en son görüşünde arkasını döndüğü için de olay pek bir dokunaklı oluyor aslında.

.neyse olaylar geliştiğinde ki filmin ta en başında mafyanın uyuşturucusunu çalan küçük kızın dansçı annesi yakalanıyor ve öldürülüyor. mafya da mafya, her türlü bok var. çocukların bile organlarını çıkarıyorlar. annesini de benzer şekilde hallediyorlar. bizim eleman kurtarayım diye uğraşır iken kullandığı arabanın bagajında kadını buluyor. ilk şaşırtıcı sahnesi. lan küçük kız öldü mü diyor insan, yok yok diye geçiyoruz.

.sona yaklaştığımız zaman tek başına elemanların ortasına çıkıp geliyor, elinde bir çift göz. kızın gözleri diyor bu. oha dedirtiyor, eleman yıkılıyor. hepsini kesip biçiyor. patronlarına gelmeden önce en kabiliyetli dövüşçü eleman ile karşılaşıyorlar. biraz saçma burası tabi, lan söylesene kızı kurtardım. ben psikopat olabilirim ama o kadar psikopat değilim. hadi söylemiyorsun patronun emrindesin, öldür madem. silahı bırakıp, eşit silahlar ile bir samuray kapışması edasında dövüş oluyor. izlemesi güzel ama böylesi pek fazla gerçekçi olmamış tabi.

.neyse herkesi hallettikten sonra kafaya silahı dayadığı zaman, arkadan bir veledin sesi ile kendine geliyor bizim oğlan. ölmemiş, gözler yerinde. psikopat olan bunu kurtarmış. en son sarılma sahnesi de pek dokunaklı bir şekilde bitiriyorlar filmi. kaç yıl yatar artık bakalım.

--- spoiler ---