2 Eylül 2014

outlander s01e04:

The Gathering

--- spoiler ---

.bölüm sonundaki müzik şu ana kadar en etkileyici olandı benim için not aldım ya bakalım tam versiyonu nasıl. bakılacak müzikler listesi kabardı ya bir ara halletmek lazım onları. bölüm içinde pek bir olay olmadığı için müziklerine odaklanalım bari.

.hani yola düştüler sonunda ona da şükrediyoruz ama ölüm sahnesi iyidi. karakter ve tipleri çabuk oturttular sanki, yani iyi güzel ve kaliteli ama niye konusuz yapmaya çalışmışlar? niye bilim kurgu demişler? sırf bu yüzden başladığım için hala hayal kırıklığım sürüyor. bakalım bir yere bağlayacaklar mı?

.hani iskoç tarihi ile ilgili bir dizi falan deseler, arada da devamlı romantik mevzular falan olacakmış deseler kesin başlamazdım. bunlar üstünde bilim kurgu bir şeyler olacak dedikleri için ilgi çekici geldi ama taşların zamanda geriye götürmesi haricinde henüz hiç bir şey olmadı. üstelik taşlara geri dönüş planı falan koca bölüm fos çıktı şaka gibiydi.

.esas oğlanımızın yemin meselesine bağladılar oradan. ulan adam ahırda saklansa yemin etmedi sayılmayacak mıydı yani? çözümü nasıl o kadar basit olur? sonra yemin etmiyorum ama akraba olarak arkadandayım demekle kurtulmuş oldu. bu kadar basitse çözümü niye saklandı diye de tekrar sormak istedim ya işte durduk yere olay çıkardılar.

.adamlar da olay olmadığını fark etmiş olacaklar ki domuz avı yapalım da olay olsun dediler. game of thrones aklıma geldi, nice tahtlar, nice krallar falan derken bunlarda da bir yaralı bir ölü oldu. domuzlar kazandı yani bu sefer. bu kadar mı kabiliyetsizsiniz arkadaş elinizde ateşli silah bile var diye söylendim ya, yapacak bir şey yok. ölüm sahnesi için yapmışlar belli ki, dikkatle izledik o kısımları.

--- spoiler ---