2 Haziran 2014

Orphan Black s02e07:

Knowledge of Causes, and Secret Motion of Things

--- spoiler ---

.şişko koca muhabbetini uzata uzata leekie'nin ölümüne bağladılar ya enteresan oldu. şakalı yapalım dermiş gibi oldu. eleman sosyoloji gözlemi sanıyormuş da o yüzden karısını izlemiş. bir monitörlük olayı varmış ama klon meselesi ile alakası yokmuş. dizideki en salak karakter de bu olsa gerek. yine de bu normal hayat hikayesini bir yere oturtamıyorum en gereksiz hikayeyi en çok uzatıyorlar yine.

.asıl olay kira'nın neden önemli olduğu meselesi imiş. onu biraz açıklamış oldular. şimdi yaptıkları klonlardaki hatayı kira'dan alınan kök hücreler düzeltebiliyormuş. en azından öyle gösterdiler. cosima tam düzelmedi ama ilk doz verildi, bakalım düzelecek mi kim bilir?

.baştaki hatun kimdi? nerde gördüydüm? daha önce görüldü mü? bilmiyorum ama sonuçta rachel ile bir olur leekie'yi harcamış oldular. öldürmemesi biraz saçma oldu. karaktere göre dakkasında öldürmeliydi ama sen yetiştirdin beni diyerekten saldı doktorumuzu. neyse ki fazla yaşamadı. yine de bilim aşığı bir insan idi. ölmese de olabilirdi.

.kök hücre bu kadar kolay elde ediliyorsa, neden kaçıyorlar? başka amaç nedir? içerde arkadaşlarının hayatı var mesela onun için çabalarken ayrı düştükleri yerler neydi? tekrar hatırlatsalar ne iyi olacak. böyle birbirlerinin yerlerine elleri kolları sallayarak giriyorlar. her iki tarafta da takılan karakterler falan derken hayli karışık bir hal alıyor. neyse ki izletiyorlar tabi.

--- spoiler ---